Bemutatók

AMX 30B2 “BRENUS”

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Újabb jármű került bejelentésre az 1.77-es frissítésben, ami nem más mint a francia tankosok által már megismert AMX 30 fejlesztett változata, amely a AMX 30 B2 “Brenus” nevet viseli.

frontRL-min

Mint az előbbi linken található írásban anno kifejtettük a 30-as egy kiválóan modernizálható harcjárműre sikeredett, melynek most legkorszerűbb darabját tudhatják majd a francia ágon VI. rangig eljutó harckocsi parancsnokok magukénak.

Előzmények (részletek az AMX 30-as cikkben)
Az első korszerűsítés, még a 70-es évek elején következett be, ekkor a tank bármekkora sebességen működő stabilizátort kapott, illetve a gyalogság elleni fegyverzetét fejlesztették.
A B2 nevet az 1980-ban továbbfejlesztett darabok kapták. Ezekben a váltó, a motor, a futómű, új övedéka célbemérő rendszerek, és egyéb belső modulok kerültek felújításra/cserére. A cél a tank könnyebben kezelhetőség tétele, mely nemcsak a francia katonák kiképzését tette kevésbé költségessé, de a tank exportját is beindította. (már ekkor voltak tervek a lecserélésére)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az újabb löketet a reaktív páncélzat jelentette a harckocsi számára. 1995-ben a tank (AMX 30B2) tornyának elejét és a oldalát összesen 112 db GIAT “téglával” láttál el, mely így már 400 mm átütésű kumulativ lőszernek is képes volt ellenállni.
Az új modell-t a ‘briques réactives de surblindage’ (reaktív téglákkal való felpáncélozás) rövidítése alapján BRENUS-nak nevezték el, amivel tisztelegtek a Senon hadúr előtt is, aki Krisztus előtt 390-ben sikeresen leverte Kelta-Gall csapatával, a Római sereget Az Allia-i csatában. (Brennus)
A project elég drága volt, így ilyen harckocsikkal csak a első és második ‘Chasseur‘ gyorsreagálású egységet látták el, illetve pár egyéb osztagot (2e/5e Dragon), melyek B2-jét bármikor át lehet alakítani ‘brenus-ra’.
A fejlesztett páncélozás mellett még optikai, hőkamerás és elektromágneses elven működő radarok elleni álcázórendszerrel is ellátták, hogy a francia Különleges Erőknél is tudjon szolgálatot teljesíteni.

museum-min

AMX 30B2 BRENUS:
Méretek (H-SZ-M) 9.48m (6.59m ágyú nélkül) x 3.1m x 2.29m
(31’1″ (21’6″) x 10’2″ x 7’5″ ft.in)
Tömeg 38 tonna
Legénység 4 (sofőr, parancsnok, irányzó, töltökezelő/rádiós)
Motor Renault Mack E9 HP: 750
Felfüggesztés torziós rugó
Végsebesség 65 km/h (40 mph)
Fegyverzet 105 mm F1 (56)
2 x 20 mm HS (480)
Páncélzat (elöl/oldalt/hátul) Test: 80+/35/30 mm
Torony: 150+/40/30 mm
Legyártott pár tucat

A játékban a BRENUS egy kiváló mobilitással és halálos agyúval rendelkező top jármű lesz a francia fejlesztési tank alján. Az M60 RISE-on már megismert ‘téglák’ pedig megfelelő kiegészítő védelmet nyújtanak számára minden nem kinetikus lövedék ellen. (A hasát ennek is rejteni kell) Akinek pedig a Gaijin által még le nem modellezett csapágyas “Gresse” sebzésével problémái lennének (Jelenleg a játékban sima hagyományos HEAT lövedékként van lemodellezve, pedig egyáltalán nem az) sem kell kétségbe esni, ugyanis kapni fog, korszerű tankoknál már megszokott, APFSDS ‘nyíl’ lövedéket is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s