Rövid hírek

Négy új kínai romboló egy év alatt

1000x562@dalian

Type 055 osztályú rombolók

Július 3-án, kedden egyszerre két Type 055 változatú rombolót bocsátottak vízre a DSCI (Dalian Shipbuilding Industry Company) hajóépítő vállalatnál, mely újabb ékes bizonyítéka annak, hogy Kína haditengerészete igencsak gyors ütemben halad az új hajóosztállyal.

A hajóosztály mind a négy tagja egy éven belül került vízre: az első példány még 2017 júniusában a Sanghaj melletti Jiangnan Changxingdao hajóépítő gyárban, míg a második 2018 áprilisában. A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg haditengerészetének legnagyobb rombolói a szóban forgó Type 055-ös hadihajók, melyre 10 000 tonnás vízkiszorítást írnak, de a teljes vízkiszorítás vélhetően elérhető a 12-13 000 tonnát, ami még mindig kevesebb az amerikai haditengerészet Zumwalt-osztályú rombolókénál, de nagyobb, mint a Ticonderoga-osztály vízkiszorítása.

Type-052D-Luyang-III-Hefei-174-a

A Type 052D (Luyang III)-osztályú romboló amelyből a Type-055 került továbbfejlesztésre / SinoDefence

A Type 055-osztály a Type 052D (Luyang III)-osztály továbbfejlesztése, számtalan újítással: a hajók 180 m hosszúak, 20 méter szélesek, a függőleges rakétaindító rendszer 112 cellával rendelkezik, felszerelhetőek többek között HHQ-9 rakétával, YJ-18 nagy hatótávolságú, hajók elleni cirkálórakétával, továbbá CJ-10 típusú cirkálórakétával.Forrás: honvedelem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s