Hírek

M1A1 Abrams: Ugrás Előre

Az M1A1, mely egy későbbi továbbfejlesztése a jól ismert amerikai Abrams harckocsinak, amelyhez képest a tűzereje jelentette a legnagyobb előrelépést. Hamarosan a War Thunder játékosai is kipróbálhatják ezt az ikonikus harckocsit az 1.87 “Locked on!” frissítés részeként.

Röviden: Az Abrams MBT továbbfejlesztése, mely a régi ágyúját egy licencelt Rheinmetall 120mm simacsövű ágyúra cserélte le.

image

Története

Nem sokkal azután, hogy 1981. február 17-én az M1 Abrams szolgálatba állt, máris a továbbfejlesztési lehetőségeit vizsgálták. Felmerült a német Rheinmetall Rh120 L/44 ágyú licencgyártásának lehetősége M256 (ekkor még XM256) néven, mely több másik változtatással (NBC-védelem, áttervezett torony, jobb páncélvédelem, módosított futómű és váltó) márciusra az M1E1 jelzésű harckocsin állt össze.

A fejlesztés alatt az előrelépések egy részét (az ágyún kívül mindent) beiktatták egy köztes harckocsiba, mely az “Improved Performance M1”, azaz az IPM1 jelzést kapta és 1984 októberétől gyártották.

1985 augusztusában készült el az első M1A1, ami egy járműben egyesítette az M1E1 illetve IPM1 harckocsikat. (Lényegében egy IPM1 + M256 ágyú.) Egy ideig párhuzamosan gyártották az IPM1-gyel, majd 1986 májusában az idősebb tank gyártását leállították, 894 darab épült meg összesen.


Az M1A1 1991-ben, az Öböl-háborúban esett át a tűzkeresztségen. Az egyértelműen elavultabb szovjet-éra tankokkal szemben sikerrel vette fel a harcot, de problémákat fedtek fel a városi harcok során. Később ennek hatására fejlesztették tovább a harckocsit.

Az M1A1 gyártása 1992-ben állt le, 6011 példány elkészülte után, beleszámítva az egyiptomi és ausztrál export modelleket is. Az eredeti M1A1 alváz még ma is szolgál, noha több modernizációs programon is átesett ehhez.image

A játékban az M1A1 lesz az első VII. rangú tank az amerikai ágon. A már játékban lévő Abramsekhez képest nagyobb tűzerővel rendelkezik, és az IPM1 páncélvédelmével.

Mivel egy német ágyú licencelt változatáról beszélünk, az amerikai harckocsizók remek ballisztikai jellemzőkre számíthatnak. Emellett a szokásos lőszerkészlet áll rendelkezésre – APFSDS és HEAT-FS lövedékek.

Azon játékosok, akik már játszottak az IPM1-gyel, már kiismerhették a védelmét. Az ő szerencséjükre az M1A1 ugyanazt a tornyot használja, így az szinte azonos védelemmel rendelkezik, és továbbra sem ajánlott a testfront páncéljára hagyatkozni.

Háttérkép letöltés: 1280×1024 1920×1080 2560×1440

Azonban a módosítások miatt a jármű súlya majdnem eléri az 59 tonnát, és mivel a gázturbina maradt ugyanaz, mint az előző modellekben (1500 lóerő), így a tank mobilitása egy picit rosszabb lesz idősebb testvéreinél. A jármű végsebessége lecsökkent 66.8 km/h-ra (úton), és a gyorsulása is romlott.

Ennek ellenére az M1A1 egy nagyon erős tank marad, dacára a rosszabb mobilitásnak. Ez leginkább a 120mm simacsövű ágyúnak köszönhető, amivel nagy távolságról lehet hatékonyan leküzdeni az ellenséges célokat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Találkozz az új M1A1 Abrams tankkal az amerikai fejlesztési fa végén, az 1.87 “Locked on!” frissítésben! Addig is kövessétek a híreket még több információért a következő frissítéssel kapcsolatban.


Eddigi 1.87 cikkek a War Thunder Info-n

Kategóriák:Hírek

Tagged as:

1 reply »

  1. Visszajelzés: War Thunder Info

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s