Hírek

AMX 32: További fejlesztések (Frissítve egy új szekcióval!)

image

A francia AMX 30 MBT továbbfejlesztéséből készült az AMX 32, mellyel elsődlegesen az exportpiacot célozták meg. Jobb védelemmel és nagyobb ágyúval rendelkezik elődjével szemben. Hamarosan érkezik az 1.97-es frissítésben!


image

Röviden: Az AMX 30 továbbfejlesztése a ’70-es évekből, kicsit jobb védelemmel, új toronnyal, stabilizált 120 mm-es ágyúval, és hőkamerával!


Előnyök

  • Stabilizált ágyú
  • 120 mm-es ágyú
  • Hőkamera
  • Lézeres távolságmérő

Hátrányok

  • Átlagos mozgékonyság
  • Elégtelen védelem

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Története:

Az AMX 32 története 1975-ben kezdődött az AMX saját projektjeként. Exportra szánták, főleg azon vásárlókat célozták vele akik már használói az AMX 30 MBT-nek. Az új harckocsi jobb védelem mellett több kisebb fejlesztéssel is rendelkezett, ezzel próbálták felkelteni az érdeklődést.

Az első AMX 32 prototípus, még a 105 mm-es ágyút használva, 1979-ben került bemutatásra. Ezt követte nem sokkal később a 120 mm-es változat 1981-ben. Ugyanakkor hiába a kecsegtető ajánlat, sem a külföldi potenciális vásárlók, sem a francia hadsereg nem mutatott érdeklődést a típus iránt. Utóbbi sokkal inkább látta járható útnak egy új harckocsi bevezetése helyett a meglévő AMX 30 flotta modernizálását.

Egy maroknyi prototípus megépülése után a projektet érdeklődés hiányában leállították. Bár az AMX 32 maga nem tudott sikeres lenni, több újítása és a vele szerzett tapasztalat visszaköszön a további projektekben, mint az AMX 40, illetve az előd modernizálásában is.A játékban az AMX 32 a francia fejlesztési fa VI. rangjára fog érkezni. Az AMX 30-hoz képest jobb védelmet és sokkal nagyobb tűzerőt képvisel, hála a stabilizált 120 mm-es huzagolatlan ágyúnak, a hőképalkotó kamerának és a lézeres távolságmérőnek. Mivel az alapját az AMX 30 adja, így nem meglepő, hogy külsőre igen nagy a hasonlóság.A legfeltűnőbb különbség az új jövevény teljesen hegesztett tornya az AMX 30 öntött tornyával szemben. Az AMX 32 tornya nem csak kialakításban más, de nagyobb védelmet is nyújt. Ezt nem a páncélzat megvastagításával éri el, hanem rétegelt páncél alkalmazásával, ami így elsődlegesen a kémiai energiát használó lövedékek (HE, HEAT) ellen javítja a védelmet. Ugyanez igaz a testfrontra is, ott is rétegelt páncélzatot használ.

Emellett az AMX 32 tűzereje is tetemes fejlődésen esett át. Míg az első prototípusok még csak 105 mm-es ágyúval voltak felszerelve, későbbi egységek már a 120 mm-es ágyút használták, hasonlót az AMX 40-en használthoz – ami már ismert lehet a játékosok számára. Ebből adódóan az ágyú nem fog akadályt jelenteni az ellenfelek leküzdésében.Természetesen az AMX 32-nek is van gyengéje. A harckocsi 40 tonnáját a 800 lóerős erőforrás nem igazán fogja az elsők közé repíteni ami a mozgékonyságot illeti, főleg terepen. Azaz sokszor azon kapjuk majd magunkat, hogy lemaradtunk gyorsabb csapattársainktól.

Bár az AMX 32 sosem kapott esélyt, hogy egy valós csatában is szerencsét próbáljon, a War Thunder játékosainak hamarosan lehetőségük lesz rá, hogy megnézzék virtuálisan hogy teljesít. Érkezik az 1.97-es frissítés keretein belül!


Forrás: War Thunder

Idelent pedig egy új szekciót indítok:

Minden általam írt devblog alatt lenne egy bővülő lista, hogy az adott frissítésben mik azok amik valószínűleg benne lesznek, vagy épp 1000%, hogy nem jönnek. Természetesen ezek a soron következő frissítésre (esetünkben 1.97) vonatkoznak, kivéve ha mást írok oda. A lista frissítésekor mindig legfelülre írom hozzá az újakat, így könnyebb megtalálni ha hosszúra nyúlik a lista.

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , , , , , , , ,

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s