Hírek

SOMUA SM: Nehézsúlyú harcos

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A SOMUA SM egy francia kísérleti harckocsi, melyet nem sokkal a második világháború után fejlesztettek ki az AMX 50-nel párhuzamosan. Bár alulmaradt az AMX 50-nel szemben, ez nem akadályozza meg abban, hogy csatlakozzon a franciákhoz az 1.101-es frissítésben!


Röviden: Az AMX 50 alternatívája, erősebb páncélzattal a mozgékonyság kárára.


Előnyök

 • Kiváló 100 mm-es ágyú
 • Automata töltőrendszer
 • Jó páncélvédelem a harckocsitesten
 • Prémium

Hátrányok

 • Alacsony páncélvédelem a tornyon
 • Nagy súly
 • Átlagos mozgékonyság

image

Története

1946-ban az AMX-et egy új harckocsi fejlesztésére utasították, amelyből később az AMX 50 született. Velük párhuzamosan a SOMUA-nak egy alternatíva létrehozásán kellett dolgoznia.

Amiatt, hogy mindkét cég azonos követelményeket kapott és mindkettőt a német Tiger II-ről mintázták, a két harckocsi rendkívül hasonló lett. Olyannyira, hogy összesen két különbség van: a SOMUA SM a páncélzat miatt nagyobb súllyal, illetve egyszerűbb futóművel rendelkezik.

A SOMUA SM 1951 októberében került bemutatásra a hadsereg előtt, ámbár ekkor még motor nélkül. (Eddigre az AMX 50 prototípusai már rég tesztelve voltak.) 1953-ra készült el a végleges prototípus és került próbák alá.

Azonban a tesztek során több hibára is fény derült, emellett ekkorra elkészült az AMX 50 120 mm-es verziója, ezért úgy döntöttek leállítják a projektet. Az egyetlen elkészült prototípust nem sokkal később bezúzták.


image

A játékban

A játékban a SOMUA SM a francia fejlesztési fa IV. rangjára (Tier), a prémiumok közé fog kerülni. A közeli rokonaitól – AMX 50 és Lorraine 40t – eltérően a nagyobb páncélzat és súly miatt lassabb játékstílust fog igényelni.

A fegyverzete a francia ággal játszók előtt már korántsem ismeretlen 100 mm-es SA 47 L/58 ágyú, ami az AMX 50-en is megtalálható automata töltőrendszer segítségével akár 4 másodperces újratöltési időre is képes.

Tornya megegyezik az AMX 50 tornyával, de a harckocsitest nem, frontpáncélja 150 mm-es vastagságú, valamint az oldalsó- és hátsó páncélzat is vastagabb.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A vastagabb páncélzatból adódik, hogy a mozgékonysága viszont rosszabb, mivel a motorja ugyanaz az 1000 lóerős motor, mint amit az AMX 50 használ. A végsebessége így legjobb esetben is csak 40 km/h-ig kúszik fel, az átlagosnak mondható 16.6 lóerő/tonna aránya miatt a terepen való mozgás sem az erőssége.

A SOMUA SM egy prémium csomag megvásárlásával lesz elérhető a játékban, melyet ha előrendelsz, majd a frissítés érkeztekor fogod megkapni. Ez az egyetlen prémium csomag ebben a frissítésben.


Előrendelés – Somua SM csomag

Pre-order - Somua SM Pack

A csomag tartalma:

 • SOMUA SM (Tier IV, Franciaország) – elérhető az 1.101-es frissítést követően.
 • 1000 GE
 • 7 napos prémium fiók
 • Előrendelői bónusz: “Savate Boxer” matrica
 • Előrendelői bónusz “Savate Master” titulus

Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s