Hírek

[Összeszerelős event 2021/I] XM8 AGS

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Tavalyhoz hasonlóan idén is lesz április elején egy összeszerelős event, melynek utolsóként bemutatott jutalma az amerikai XM8 AGS könnyű harckocsi.


Előnyök

  • Jó mozgékonyság
  • Megfelelő tűzerő
  • Felszerelhető kiegészítő páncélzat

Hátrányok

  • Gyenge alapvető páncélvédelem

image
image

Története

Az XM8 AGS története az amerikai hadsereg 1986-os Armored Gun System (“páncélozott fegyverrendszer”) nevű pályázatával kezdődött, mely célja az M551 leváltása volt és melyre három cég jelentkezett: a Cadillac Gage a 4 fős Stingray, az FMC a 3 fős Close Combat Vehicle (Lightweight) (CCV(L), közelharci jármű (könnyűsúlyú)), valamint a Teledyne a 2 fős Expeditionary könnyű harckocsikkal.

1992. júniusában az FMC céget kiáltották ki nyertesnek. Próbálták az M551-hez hasonlóan könnyűsúlyúra alkotni az XM8-ra átkeresztelt prototípusukat, illetve a logisztikát könnyítendő igyekeztek kortárs szolgálatban lévő járművek alkatrészeit felhasználni, ahol csak lehetett.

1994. májusára az amerikai hadsereg 6 prototípust kapott, melyek átfogó próbákon estek át egészen 1997-ig. Abban az évben bár elkészültek a tervek a sorozatgyártására és megkapta a véglegesnek szánt M8 Buford típusjelzését is, a rá szánt forrásokat más, ígéretesebb projektekhez csoportosították át, mint például amiből az M1128 MGS lett, és az XM8 projektet leállították.

Ugyanakkor nem veszett minden kárba, az alvázat felhasználta az FMC amikor a Vickers-sel próbáltak meg egy sikeres könnyű harckocsit megalkotni exportcélokra.A játékban

Az XM8 AGS egy új Tier VI-os könnyű harckocsi, mely az amerikai fába érkezik, mint (nem prémium) event jármű. A könnyen páncélozott járművek receptjét követve a hangsúlyt a tűzerőre és a mozgékonyságra helyezték. Előbbihez egy huzagolt 105 mm XM35 ágyú járul hozzá, utóbbihoz egy 550 lóerős dízelmotor ad erőt, mellyel 72 km/h-s végsebesség érhető el.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A könnyű súlyra törekvésből adódóan páncélvédelme alig van. Ezen egy modifikációval javíthatunk, amely kompozit panelekkel látja el a harckocsi néhány pontját, cserébe rontja a mobilitást és elfoglalja a füstgránátok helyét, így azoktól meg kell válnunk ha felszereljük azt. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy egy kicsit a játékstílusnak megfelelően személyre lehessen szabni az XM8 AGS-t.


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s