Hírek

USS Trenton – a királyi védelmező

omaha_class_trenton_1280x1024_logo_com_276518c14f82e593a3c2eef9dfbd0763

Kedves játékosok!

Folytatódik a hajók bemutatása a hamarosan bekövetkező Haditengerészeti Zárt Béta (CBT) tesztre! A cirkálók történelmi bemutatását is olvashatjátok a WT Info-n az alábbi linken: ITT


Az USS Trenton egyike a tíz amerikai Omaha osztályú könnyű cirkálónak, amelyek a két világháború közötti időben épültek és az első könnyű cirkálók között lesz az Egyesült Államok lobogója alatt az Egyesült Államok haditengerészetének fejlesztési ágában a War Thunder haditengerészeti csatáiban a közelgő Haditengerészeti Zárt Béta tesztben (CBT).

USS Trenton videó bemutató

Érdekesség: a hajót a luxemburgi királyi család kimenekítésére is használták, akik elmenekültek a náci megszállás miatt.


Áttekintés

Az 1900-as évek elején a Nagy Háború felé vezető úton ellentétes álláspontok és vélemények az amerikai haditengerészetnél nem vezettek új cirkálótípusok tervezéséhez. Az 1914-ben történt ellenségeskedések Európában és az amerikai erők konfliktusban való későbbi bevonásával az Egyesült Államok haditengerészetének minden lehetősége volt arra, hogy összegyűjtse a szükséges tapasztalatot egy új cirkáló típuscsalád megteremtéséhez.

Így az I. világháború során számos tervezési javaslatot dolgoztak ki új cirkáló variánsokra és alosztályokra vonatkozóan. Végül két formaterv emelkedik ki a többiek közül; 8000 tonnás könnyű cirkáló és 46.000 tonnás nehéz cirkáló. A két modell közül az előbbi az Omaha-osztályú könnyű cirkálók létrehozását eredményezte. Annak ellenére, hogy 1916-ban megkapták a Kongresszus jóváhagyását, az Omaha-osztályú cirkálót nem kezdték el gyártani, előtte több mint két évig jelentős áttervezést hajtottak végre a hajón.

 

USS_Trenton_(CL-11)_underway_at_sea_on_23_October_1935

USS Trenton / wikipedia.com

Az USS Omaha osztály vezérhajóját 1918 decemberében tették vízre, majd további 9 hajó követte 1924-ig. A testvérhajói közül az USS Trenton (CL-11), az osztály nyolcadik hajóját, 1923 tavaszán kezdték építeni. Trenton – mint az akkori amerikai hadihajók –  több utat is megtett a világ tengerein, óceánjain a második világháború kitörése előtt. Gyakran részt vett az Atlanti-óceánon és a Csendes-óceánon flotta-gyakorlatokon, járőrözéseken és manővereben, miközben számos Földközi-tengeri kikötőbe látogatott. A spanyol polgárháború idején a Trenton is részt vett az amerikai állampolgároknak az országból történő kimenekítésében egy kisebb flotta részeként.

A második világháború alatt Trenton és testvérhajói már kezdték érezni a korukat, annak ellenére, hogy több alkalommal is továbbfejlesztették őket. Ezért az ebbe az osztályba tartozó hajókat elsősorban olyan feladatokra küldték, ahol az ellenséges erők megjelenése minimális volt és kisebb létfontosságú küldetésekben vettek részt, mint például a járőrfeladatok és alkalmi partmenti ágyúzások. Így egyetlen Omaha-osztályú cirkáló sem süllyedt el a harcban, bár egyesek súlyosan megsérültek, például az USS Raleigh a Pearl Harbor-i támadás során. Végül az Omaha-osztály minden hajóját a második világháború után leszerelték, majd az 1940-es évek végén feldarabolták.Az USS Trenton lesz az első amerikai könnyű cirkáló, amely a War Thunder közelgő haditengerészeti zárt béta tesztelésen vesz részt. Mivel minden Omaha-osztályú cirkáló folyamatosan fejlesztve volt a szolgálati élete során, ez azt jelentette, hogy a USS Trenton több verziója is hozzá lesz adva a játékhoz. Végül úgy döntöttek, hogy az 1930-as évektől bevezetik az USS Trenton közbenső verzióját, hiszen teljesítménye egyenrangban van az ebben a kategóriában már jelen lévő más hajókéval.

omaha_class_trenton_05_1280h720_3f438759bb3b21947a1c0a091a95e345omaha_class_trenton_07_1280h720_e38354442b8d8b8b48a7bae1ebd8e41a

A német Emden cirkálóhoz képest, amelyet egy korábbi fejlesztő cikkünkben már tárgyaltunk, az USS Trenton egy nagyobb és nehezebb hajó, amely jobb állóképességet és védelmet nyújt a tűzerő csökkenése árán. A tíz 6 “-os (152 mm) ágyúval felfegyverkezve és további négy 3” (76,2 mm) nehéz légvédelmi ágyúval ellátva, a Trenton magabiztosan veszi a legnehezebb könnyű cirkáló címet a War Thunder-ben eddig. A félelmetes elsődleges és másodlagos fegyverzet mellett a Trenton két tripla 533 mm-es torpedó vető is fel van szerelve, amely a hajó két oldalán található.

omaha_class_trenton_04_1280h720_5f802243aa9149cca24817b12e5b029d

A legénység 458 tengerészből áll. Bár ez lényegesen kisebb, mint az Emden legénységének száma, érdemes rámutatni, hogy a Trenton sokkal jobb övpáncélja 76 mm-re emelkedik, valamint a fedélzeti páncél 38 mm-es vastagságú. Azonban, mivel csak két négycsövű 20 mm-es légvédelmi gépágyúval van felfegyverezve, azt jelenti, hogy a Trenton sebezhetőbb a levegőből érkező támadásokkal szemben. Ez azt jelenti, hogy a Trenton jövőbeni kapitányainak nemcsak a szövetséges hajók légvédelmi támogatására kell támaszkodniuk, hanem a 35 csomó (65 km / h) gyorsaságát és az agilitását is fel kell használniuk, hogy az ellenséges pilóták számára ne jelentsenek könnyű prédát.

omaha_class_trenton_06_1280h720_74a97714d21ff0c89098c3ba6096602b

Mindent összevetve, az USS Trenton egy hatalmas, mégis jól tervezett hadihajó. Ez az amerikai hadihajó erős és jól páncélozott, megfelelő hajó elleni fegyverzettel rendelkezik, azonban a repülőgépek ellen kevésbé hatékony, mint társai. Az együttműködés tehát elengedhetetlen lesz a játékosok között.


Az összes War Thunder Haditengerészet cikk!


 

Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s