Hírek

F3H-2 Demon: Kapocs a korszakok között

Az F3H Demon egy amerikai haditengerészeti vadászgép a hidegháború elejéből, melyet a McDonnell Aircraft Corporation tervezte az F2H Banshee utódjául. Hamarosan érkezik az 1.99 “Starfighters” frissítéssel!


image

Röviden: A Demon egy kései variánsa, az F3H-2 már rendelkezett Sidewinder (és Sparrow, de az nem mostanában jön) rakétákkal.


Előnyök

  • Jó repülési tulajdonságok
  • Utánégető
  • Sok fegyverzetbeli lehetőség
  • Radar

Hátrányok

  • Nem képes a hangsebesség átlépésére

image

Története

Az F3H fejlesztése 1949-ben indult, amikor a McDonnell Aircraft Corporation elkezdett dolgozni az F2H Banshee utódján. Bár a tervezés elején még nagy mértékben hasonlított rá, ez később jelentős mértékben megváltozott: kettő helyett csak egy hajtómű lett, illetve nyilazott szárnykialakítást kapott.

Az amerikai haditengerészet az ’50-es évek elején a koreai háborúban találkozott először a szovjet MiG-15 vadászgéppel, és rá kellett jönniük, hogy nincs olyan repülőjük ami fel tudná vele venni a versenyt. Ennek köszönhetően az F3H-t gyorsan meg is rendelték tömeggyártásra, anélkül, hogy egyetlen próbarepülést is elvégeztek volna. A szűzrepülésre 1951 augusztusában került sor, de még évek kellettek hozzá, hogy elfogadható teljesítményt tudjon nyújtani.

A tervezés idején a haditengerészet lényegében ráerőltette a tervezőkre az új Westinghouse J40 hajtóművét, amihez nagy reményeket fűzött. A J40 teljesítménye elméletileg elég lett volna ahhoz, hogy a Demon esetében egyhajtóműves megoldást lehessen alkalmazni, de a valóságban a teljesítménye alig érte a felét a tervezettnek, és teljesen megbízhatatlan volt.

A J40 bukása viszont magával rántotta a haditengerészet akkori repülői közül azokat, amelyek sárkányszerkezete nem tudta a nagyobb alternatívákat, a J57 vagy a J71 hajtóműveket befogadni. Így például míg a kortárs F4D Skyray – mivel úgy tervezték, hogy nagyobb hajtóművet is be tudjon fogadni – könnyedén át tudta ugrani ezt az akadályt, addig az F3H újratervezésre szorult. Az új F3H, immár az Allison J71 hajtóművel csak 1956 márciusában állt szolgálatba a haditengerészet erőinél.

Bár a MiG-15 ellen fejlesztették ki, az F3H a koreai háborút lekéste, így sosem mérkőzhettek meg. Egy nem túl hosszú vagy fényes karrier után 1964-re minden haditengerészeti század lecserélte az F-4 Phantom II-re.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160 

A játékban

A játékban az F3H-2 Demon az amerikai fejlesztési fa VI. rangjára fog érkezni. Az Allison J71-A-2B hajtóműve utánégetővel 64 kN tolóerőt képes generálni, ami 72.9 m/s emelkedési sebességet és tengerszinten 1157 km/h végsebességet jelent, azaz a Demon nem képes átlépni a hangsebességet. Ez azt fogja jelenteni, hogy harc közben gyakran fogunk lemaradni üldözötteinkről.

Fun Fact: Az F3H Demon kiváló kilátási viszonyokkal rendelkezett, ami miatt a pilótáktól a “A Szék” becenevet kapta.

Vadászgép lévén a elégséges fegyverzettel rendelkezik a légi célok leküzdésére. A négy 20 mm-es Colt Mk. 12 gépágyú (az A4B Skyhawk és az FJ-4B Fury is ezt használja), 760 lövedékkel ellátva, megfelelő tűzerővel ruházza fel a Demont. A gépágyúk mellett még négy AIM-9B Sidewinder-t is képes hordozni. (Habár mint azt tudjuk ez nem feltétlenül jelent majd nagy segítséget, a korai Sidewinder-ek nem épp a legütőképesebbek.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Bár elsődlegesen egy vadászgép, földi célok támadására is képes. A játékosok választhatnak irányítatlan rakéták és bombák között, utóbbiból a játékban az eddigi legnagyobb amerikai bomba, a 3000 fontos M118 is elérhető lesz.

Az F3H-2 Demon hamarosan csatlakozik a játék járműfelhozatalához a közelgő 1.99 “Starfighters” frissítéssel.


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik 1.99-ben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

3 replies »

Hozzászólás