Bemutatók

P4T AA

Kedves Játékosok!

Örömmel mutatjuk be a francia nemzet tier I-es kezdő légvédelmét a Citroën-Kégresse P4T-t. (A járműről elég kevés info található meg. Így a cikket is rövidre fogjuk.)

maxresdefault-min

Története:
A (nem harci) járművekre szerelt géppuskák és gépágyúk közkedveltek voltak az első világháború alatt, és habár a franciák szerették volna fejleszteni az állományukat, könnyű beszerezhetőségük, olcsó és egyszerű fenntartásuk, és könnyed kezelésük miatt továbbra is szolgálatban maradtak az ilyen típusú járművek.

 

A főcímben megnevezett traktor testet a Citroën gyártotta a ’20-as években, a hadvezetést pedig meggyőzve, rendeltek is párat a hátsó kerekeket lánctalpra cserélve, ezzel megnövelve a raktér terhelhetőségét, melyre (játékban szereplő) 4db 13.2 mm-es Hotchkiss Mle 1930 géppuskát, vagy két darab 20 mm-es gépágyút raktak (P19)

Az első próbák a ’20-as évek végén történtek meg, és hamar véget is vetettek a “harcitraktor” pályafutásának. A küzdőtér túl nyitott volt, így egy lövész, vagy egy felfedezetlen géppuskaállás komoly veszélyt jelentett a legénységre. Emellett a lánctalprész túl közel is volt az első kerékhez, ami nehezítette a kanyarodást illetve hamar tönkrement a fegyverzet keltette rázkódástól. A 18 lóerős motorja pedig kevés volt a teljes megterhelésekor közel 4 tonnát nyomó járműnek.
A tapasztalatok alapján az ötletet elvetették és helyette a ‘csak kerekes’ megoldások után néztek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A játékban sokan átugranak felette, de nem szabad elfeledni, hogy 4db 13 mm-ese veszélyes ellenféllé teheti a könnyen páncélozott tankok és a nem ránk figyelő repülök számára. Viszont abba bele kell törődni, hogy gyenge motorja és futómű problémái egy elég lomha géppé teszik, aminek legénysége a legkisebb szellőtől kipurcan.

c-k_sm

 

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s