Hírek

T54E1: a revolverhős

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

Az 1.81-es frissítésben újabb sor nagytier pénzért kapható (premium) jármű kerül a játékba, a most kitárgyalt nem más, mint a T54E1. Avagy a mi történik, ha keresztezünk egy francia revolvertáras közepes harckocsit az M48 Patton-nel.

featureimg

Története

Az ’50-es években az Egyesült Államok Hadvezetése elérkezettnek látta az alkalmat, hogy a hagyományos harckocsi formatervek mellett új unorthodox kialakítású páncélosokat is fejleszteni kezdjenek.
Ez az elgondolás rengeteg új harckocsi tervezetekhez és prototípusokhoz vezetett, legtöbb már létező alvázakra készült, csak belső moduljai, elrendezése, tornya és ágyúja lett megváltoztatva. (Az ebben a szellemben készült harckocsi tervezetek a teljesség igénye nélkül: T42, T71, T57, T58, T69 és a T54.)

T69 vs T54

A képen egy T69 és egy T54 (utóbbi háttal áll)

Maga a T54-ből is több külön kialakítás készült, a játékba az oszcilláló tornyos és revolvertáras E1 változat kerül. A próbákig egy tucat variáns elkészült, (ebből kettő a játékba kerülő változat) de rengeteg hibái miatt az ötletet elvetették.
A töltőrendszer és az oszcilláló torony megbízhatatlan volt, a harckocsi nagyon belengett egyenetlen terepen, illetve stabilizátort sem tudtak beleépíteni a torony megoldása miatt, ami akkor az egyik legnagyobb divat volt. A megnövekedett tömeget a motor és a váltó is megszenvedte, a tervezeteket 1957-ben végleg befagyasztották, azóta a hasonló megoldások pedig még csak ötlet szintjén sem merülnek fel a tervezők fejében, így a T54 és társai evolúciós zsákutca szindrómából nem valószínű hogy ki tudnának törni.

A harckocsi alvázát az M48 Patton III adta, ebben sok változást nem fogunk találni. Viszont tornya hatalmas újdonság a többi amerikai harckocsi tornyához képest. Az oszcilláló tornyokkal talán már a francia parancsnokok megbarátkoztak, de most a megoldás egy új nemzetben debütál. Mivel ez lehetőséget nyújtott a tervezőknek automata töltőrendszer egyszerű beépítésére, így ez a T54-ben sem lesz másképp.  A már Super Heavy TD-ről ismerős 105 mm-es ágyú T140-es rokonát egy 9 lőszert magába foglaló revolvertár fog kiszolgálni. A löveg T5-ös testvéréhez képest a hagyományos páncéltörő lőszer mellett, fog kapni űrméret alatti és ‘kumulatív’ lövedékeket is. A gyors (5s) töltés és félelmetes átütés halálos ragadozóvá fogja tenni a harckocsit a csatamezőkön.

Az új torony több, mint 8 tonnás súlytöbbletet jelentett a Patton-höz képest, amit a Continental AV-1790 750 lóereje (játékban 800) és a General Motors CD-850 váltó már nem tud az eredeti majdnem 50 km/h-s sebességgel repíteni, a 40-es végsebességre persze még így sem lehet panasz, bár talán a gyorsulásnál fogjuk leginkább megérezni a mobilitásbeli hátrányokat.

A oszcilláló tornyok rákfenéje, a komolyabb páncélzat felszerelhetőségének lehetetlensége, így a test mellett a tornyunk sem lesz átlőhetetlen. A francia testvéreknél talán több acélt tudtak bele önteni, de az a 127mm továbbra sem életbiztosítás. A további (főleg légi- és páncélozatlan célpontok ellen használható) védelemről egy párhuzamosított 7.62-es és egy torony tetején található 12.7 mm-es géppuska gondoskodik.

FV510 Warrior
Méretek (H-SZ-M) 9.3 x 3.65 x 3.4 m
Tömeg 54.4 tonna
Legénység 4
Motor Continental AV-1790 V12, léghűtéses dízel:
750 hp
Felfüggesztés Torziós rugók
Végsebesség 40 km/h
Fegyverzet 105 mm T140 (V.Kitérítés: -8 / +13)
1 x 7.62 mm és 12.7 géppuska
Páncélzat (elöl/oldalt/hátul) Test: 110/76/35 mm
Torony: 127/64/51 mm
Legyártott 2 db

Mindent összegezve a T54E1-et talán egy lassabb AMX 50 100-hoz lehetne leginkább hasonlítani, akinek az bejön, annak ez a tank sem fog valószínűleg csalódást okozni. Az ára elég magas (8560 GE), így jól a zsebébe kell nyúlnia annak aki meg szeretné szerezni.
Aki kiad érte ennyit, az egy közepes gyorsaságú, átlag alatti páncélzattal rendelkező, nagy átütéssel és lőszerek széles garmadájával bíró, szupergyors töltésű (5s), táras “revolverhőst” tudhat majd magáénak, az 1.81-es frissítéssel.


Összes 1.81 frissítéssel kapcsolatos cikk!


Forrás: War Thunder

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s