Hírek

I-180S: Légi Akrobata

Az I-180 a híres I-16 kísérleti továbbfejlesztése, mellyel nagyobb teljesítményt szerettek volna elérni a mérnökök. Az I-180S a sorozatgyártott változat, amit csak korlátozott darabszámban gyártottak, megszerezhető lesz a közelgő ”Harctéri mérnök” eventen!

Röviden: Egy gyors és mozgékony szovjet vadászgép, melyet az I-16 leváltására terveztek.

image

Története

Az I-180 fejlesztése 1938-ban indult, amikor a Polikarpov tervezőiroda elkezdett dolgozni egy új repülőn ami teljesíti a szovjet légierő akkori elvárásait. Ehhez a mérnökök az új I-16-ot vették alapul, ami kapott egy erősebb motort, így lett az I-180. Ugyanakkor a prototípusok tesztelése közben rengeteg probléma merült fel, több balesetet is okozva. Ez, az új szovjet repülők megjelenésével párosulva a projekt végét jelentette 1940-ben. Még a leállítás előtt elkészült a tömeggyártásra kész változat, az I-180S. A prototípusokat is beleszámolva alig 13 I-180 készült el, és egyiket sem vetették be a harcokba.


image

Az I-16-tól erősebb motornak köszönhetően tisztességes végsebességgel rendelkezik a rangjához képest, közepes magasságon 585 km/h-t képes elérni.

Háttérkép letöltés: 1280×1024 1920×10802560×1440

A kiváló repülési tulajdonságok mellett az I-180S fegyverzetben sem szenved hiányt: két 7.62mm-es és két 12.7mm-es géppuska elegendő tűzerőt képvisel ellenfeleivel szemben. A jármű prémium státusza kellemes bónuszt jelenthet a tulajdonosoknak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Felkeltette az érdeklődésedet? Ebben az esetben semmiképp se hagyd ki a közelgő különleges eventünket!

Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s