Bemutatók

Chieftain Marksman – a csúcskategóriás vadász

chieftain_marksman_03_1280h720_a69b5b5623c4e7d613126dd982817aed

Kedves játékosok!

A Chieftain Marksman egy légvédelmi átalakítás a híres brit harckocsiból, amely a Chieftain alvázát a Marconi cég által a 80-as években kifejlesztett Marksman toronyhoz kapcsolta. A War Thunder harckocsizóinak hamarosan lehetősége nyílik arra, hogy az új Chieftain Marksman a War Thunder-ben is használni tudják a közelgő 1.79-es frissítés részeként.

Röviden: a Chieftain Marksman egy nagyon erős légvédelmi eszköz amely kiválóan alkalmas mind a repülőgépek, mind könnyen páncélozott földi célpontok megsemmisítésére!

Áttekintés

Hatékonyabb modern légi fegyverrendszerek kifejlesztése révén, amelyek nagyon nagy sebességgel és alacsony magasságban képesek repülni, a földi csapatok esélytelenebbek lettek a légi támadás elhárítására, mint valaha. A brit Marconi Electronic Systems cég az 1980-as évek elején ugyanerre a következtetésre jutott és elkezdte önállóan fejleszteni a Marksman projektet, miután felismerte, milyen kevés munkát végez a modern légvédelem fejlesztés területén. A Marksman projekt koncepciója nem egy teljesen új jármű kifejlesztése volt, hanem egy olyan modern légivédelmi platform, amely katonai járművek széles választékához illeszthető, még más nemzetek számára is, exportra szállítva. Természetesen a platformnak képesnek kellett lennie a legmodernebb fenyegetések kezelésére, mint például a nagy sebességű támadó repülőgépek és a helikopterek elhárítása. Ennek elérése érdekében a Marconi mérnökei kiválóan fejlett radarfelismerő és célzási rendszert fejleszettek és két 35 mm-es Oerlikon KDA-ágyúval párosították, hasonlóan, mint a német Flakpanzer Gepard.

7577255962_c756e9d517_b

Az angol fejlesztésű Chieftain Marksman / youtube.com

Az első konstrukciós prototípus tesztelése a kínai Type 59 harckocsi alvázán történt. Ezt a döntést elsősorban azért tették, hogy optimalizálják a platformot a hasonló kínai gépekhez való használatra, hogy vonzzák a kínai járműveket használó potenciális ügyfeleket. 1984-ben további vizsgálatokat végeztek, csak ezúttal a brit járműveket, például a Centurion-t, a Chieftain-t és a Challenger 1-et próbálták ki. Mivel azonban a 80-as években még újabb és hatékonyabb repülőgép-fegyverrendszerek alakultak ki, amelyek könnyen megsemmisíthetnék az ilyen légvédelmi eszközöket a Marksman rendszer többé-kevésbé elavulttá vált, mielőtt még rendszerbe állt volna. Ennek következtében az elsődleges vevő – a brit fegyveres erők – nem mutatott érdeklődést a hagyományos légvédelmi rendszerek elfogadásában, mint például a Marksman. A finn hadsereg csak korlátozott számú Marksman rendszert alkalmazott az ItPsv 90 -on, amelyeket 2010-ben kivontak az aktív szolgálatból és lecserélték őket a Leopard 2 Marksman-okra, amelyek még ma is használatban vannak.

itNaOM1

A finn ItPsv 90 Marksman: Marksman fegyverrendszer T-55 alvázon / reddit.com

Kalustoesittely_itsenäisyyspäivä_2015_13_Leopard_2_Marksman

A finn Leopard 2 Marksman jelenleg is rendszeresítve van.A War Thunder-ben a Chieftain Marksman lesz az első olyan jármű, amely a Marksman légelhárító rendszerét mutatja be (tehát lesz több is ezek szerint – a szerk.) és ez lesz az első VI. rangú légvédelmi eszköz is. A Chieftain Marksman törekedni fog arra, hogy a legmagasabb szintű légvédelmet nyújtsa a tapasztalt parancsnokoknak. Ellentétben a Falcon-al, amelyet követni fog a fejlesztési ágban, a Chieftain Marksman a modern légvédelmet fogja képviselni. Egy Chieftain Mk.3 alvázán a Marksman lényegesen jobb páncélvédelmet kap, mint a Falcon, ugyanakkor ugyanolyan szinten tartja a mobilitást. Bár a mobilitás és a védelem minden bizonnyal fontos tényezők lehetnek a harci járművek számára, a légvédelmi járművek döntő tényezője a levegőben lévő fenyegetések kezelésének lehetősége. Szerencsére Marksman lépéseket tett annak érdekében, hogy javítsa ezt a képességet a Falcon-al szemben.

chieftain_marksman_01_1280h720_7c8902f5bce8cafbb72ee1034ed535ecchieftain_marksman_02_1280h720_67f2c7181bb01c99e36c0e0a477d26ea

Az első és a legszembetűnőbb különbség a két ágyú. A Falcon 30 mm-es Hispano-Suiza ágyúitól eltérően a Marksman két jól ismert svájci Oerlikon 35 mm-es KDA-ágyúval rendelkezik, ami a német Gepard-on és a japán Type-87-en is megtalálható. Bár ezek a ágyúk kissé alacsonyabb tüzelési sebességgel rendelkeznek, mint a H-S ágyúk,de nagyobb hatótávolságú és erőteljesebb lőszerrel rendelkeznek. Azonban az igazi előrelépés e két légvédelmi eszköz között radar célzási rendszer jelenléte a Chieftain Marksman-en. Ez lehetővé teszi a Marksman vezetők számára, hogy felderítsék az ellenséges repülőgépeket és nyomon követhessék repülési pályájukat a célzási időszak alatt. A Chieftain Marksman radar rendszerének köszönhetően a gyors légi fenyegetések kezelése a magasabb rangban könnyebb lett, mint valaha.

chieftain_marksman_04_1280h720_78104cb937920187adf8f545cd6317e1chieftain_marksman_06_1280h720_fd6ff02debf1257cc57abed41e9d841e

Győződj meg róla, hogy a Chieftain Marksman csatlakozik a játékhoz következő 1.79-es frissítésben!

Kövesd a híreket nálunk, hogy többet tudj meg a War Thunder következő nagy frissítésével kapcsolatos legújabb fejleményekről!Összes magyar War Thunder cikk az 1.79-es frissítésről!A WT Info-n, a War Thunder magyar rajongói oldalán a frissítésekről, járművekről összetett és lehetőség szerint a játék minden szegmensére (pl: WT WiKi) vonatkozó (és sokszor azon túl is) cikkeket megtalálsz!Forrás: War Thunder

 

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s