Érdekesség

CZ P-07 pisztoly – a kistestvér

cz_p-07

CZ P-07 a másik magyar (licensz)gyártású és rendszeresítésű pisztoly

Mai cikkben bemutatásra kerül a CZ P-09 mellett magyar vonatkozásban rendszeresítésre kerülő maroklőfegyver, a sikeres CZ-75 P-07 továbbfejlesztése a CZ P-07 pisztoly amely kompaktabb kivitelű, valamivel kisebb méretű és teljesen műanyag tokkal készül, mint a számunkra  szintén érdekes társa.

CZ a dolgokat egy kicsit visszafelé fordította a CZ P07-el. Általában a gyártók teljes méretű pisztolyt vezetnek be, majd elkezdik alakítgatni, hogy kompakt / hordozható változatokat is tudjanak kínálni. A CZ a P07 pisztolyával nem ezt tette. A pisztoly elég nagy ahhoz, hogy egy minden esetben használható maroklőfegyver legyen, és mégis elég kicsi ahhoz, hogy rejthető és speciális esetekben is használni lehessen.



Kialakítása

A tok, a cső és más alkatrészek új felülete jelentősen megnöveli a fegyver mechanikai és rozsdásodási ellenállását. A tok üvegszálerősítésű műanyagból lett elkészítve, amely biztosítja a könnyű és kényelmes tartást és a durva anyagokkal szembeni ellenállást.

A cserélhető alkatrészek lehetővé teszik a fegyvernek a felhasználó kezéhez és igényeihez való igazítását. Három méretben gyártható: S, M, L, és a szabványos csomag része. A fegyver összességében lekerekített, éles perem nincs rajta. Hozzáadták az első fogantyúkat a szánon a jobb fegyverkezelés érdekében. Az elsütőbillentyűt és a kakast is beépítették a szánba.

Háromféle kaliberben készül: 9×19, 9×21 és .40. Gondolhatnánk, hogy a .40 kaliber az amerikai piacra készült, de mégis a 9 mm-es ott a sikeresebb. Ottani bolti ára 510 dollár.

A tár kapacitása 15 darab lőszer  9×19 kaliberben és 12 darab lőszer  .40 kaliberben. Ez a kapacitás tovább növelhető 17 (9×19) és 15 (40 S & W) lőszerre, a tárbővítmények használatával.

review-cz-usa-p07-4

A P-07 markolatának hátsó része cserélhető és különböző méretű kezekhez igazítható a felhesználó igényei szerint. / handgunsmag.com

Ennél a fegyvernél is megtartották a jól bevált Omega trigger mechanizmust, amely más előnyök mellett növeli a biztonságos kezelést. A biztosítók átszerelhetőek, tehát ez a pisztoly is kétkezes kialakítású, a markolat kényelmes és stabil fogást biztosít. Minden egyes fegyver gyárilag 15 méterre van nullázva.

cz_p-07_3d2

A CZ P-07 a nagysikerű CZ 75 P-07 utódja

murqukiamuajjhrcz_p-07_3d1kicsi

A CZ P-07 kialakítását tekintve hasonló a P-09-hez azonban kisebb méretű és kompaktabb kivitelű

Kiegészítők:

  • Trícium irányzék, optikai szálképek
  • Textil és műanyag tokok, amelyek alkalmasak a nyílt és a rejtett hordozásra
  • A MIL-STD 1913-hoz kompatibilis taktikai lámpák és lézersugárzó modulok
  • A CQT és FX lőszerek szimulációs adapterei
  • Hangtompító

Technikai adatai

Súlya 0,78 Kg
Űrméret .40 S&W, 9×19, 9×21
Anyaga Műanyag
Elsütőszerkezet SA/DA
Tár kapacitás 9×19 – 15 db,  9×21 – 15 db, .40 S&W – 12 db
Magasság, szélesség, hossz 137×37,5×285 mm
Cső hossz 95 mm

CZ P-07 és P-09 teszt videó:




Forrás: www.czub.cz, képek forrása: czub.cz



HIRDETÉS

Légy Te is partner! Indíts saját autókozmetikai vállalkozást!

tábla08

Egyenlőre Tata és 15 km-es vonzáskörzetében

HIRDETÉS

4 replies »

Hozzászólás