Hírek

Saab J 35D Draken – A szuperszonikus papírrepülő

A J 35D Draken egy svéd dupladelta szárnyú szuperszonikus vadászgép, könnyen felismerhető az egyedi kialakításáról, és hírhedt a manőverezőképességéről.


image

Röviden: Svéd dupladelta szárnyú szuperszonikus vadászgép az 1950-es évekből, kiváló manőverezőképességgel és erőteljes hajtóművel.


Előnyök:

  • Egyedülálló manőverezőképesség
  • Erős hajtómű utánégetővel
  • Kiváló fegyverzet

Hátrányok:

  • Korlátozott lőszer
  • Szinte túl könnyen képes nagy-G manőverekre

image

A játékban a J 35D Draken a svéd ág csúcsára érkezik az 1.97 “Viking Fury” frissítésben. Emellett a svéd légi ág fejlesztése mindenki számára elérhetővé válik.

A J 35D sebességéről egy Svenska Flygmotor RM6C turbojet – a Rolls-Royce Mk. 300 Avon licenszelt változata – gondoskodik utánégetés esetén akár 7830 kgf tolóerőt generálva. Ez azt jelenti, hogy a Draken végsebessége 11 ezer méteren élére a 2150 km/h-t.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Ezek a számok nagyon jól néznek ki, de ennyi nem lesz elég, hogy egy szintre emelje a többi nemzet top repülőivel. Itt jön be a képbe az egyedülálló manőverezőképessége.

Fun fact: A J 35 Draken az első ténylegesen szuperszonikus nyugat-európai repülő ami hadrendbe állt, és az első ami végrehajtotta a híres Kobra-manővert.



Az erős turbojetnek és a különleges dupladelta szárnyaknak köszönhetően a J 35D egy rendkívül instabil repülő. Ami egy negatív tulajdonságnak tűnik, valójában pozitív, ugyanis ezáltal társainál sokkal mozgékonyabb.

Továbbá a Draken volt az első amellyel megcsinálták a Kobra-manővert. A svédek eredetileg az átesés kontrollálására találták ki, de harci manővernek is használható, ha gyorsan akarsz az ellenfél mögé kerülni.



Ami a fegyverzetet illeti, érződik, hogy a svédek főleg elfogóvadásznak szánták. Az alapfegyverzet két 30 mm-es gépágyúból áll alig 180 lőszerrel, szóval csak óvatosan a bal kattal. Ezt egészíti ki maximum négy Rb24 (Aim-9B Sidewinder) légiharc rakéta. Földi célpontok ellen alig kétfajta irányítatlan rakéta áll rendelkezésre.



Hamarosan a játékban is repülhető lesz a J 35D Draken, mely a közelgő 1.97 “Viking Fury” frissítéssel érkezik. Már várjuk milyen elképesztő videókat fogunk viszontlátni a Thunder Showban a Kobra-manőverről.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as:

2 replies »

Hozzászólás