Bemutatók

M1 Abrams

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Megérkezett az amerikaiak új 1.77-es toptier járműve, a sokak által ismert és kedvelt M1 Abrams harckocsi.

WTfrontdesert-min

A ’70-es évekre a világháborús tapasztalatok és elfogott német tudásanyag az Egyesült Államok hadvezetőségét (az Orosszal egyetemben) arra ösztönözte, hogy az addigi mennyiségi gyártásról ők is inkább a minőségre törekedjenek.

museum-min

A harckocsiról bővebben a képre kattintva olvashattok

Az MBT-70 és a XM815, később XM1 project után készen is álltak egy kemény, mozgékony és halálos (Guderian ‘tanktörvénye‘) fegyvert gyártani, amely képes felvenni a harcot és felül kerekedni bármely korabeli (1980-) ellenfelével szemben. Miközben megfelelő védelmet biztosít a kezelőszemélyzet számára.
(Egy fejlettebb tank kezeléséhez, képzettebb legénység kell, melyet kiképezni drágább, így annak élete többet ér, így fontos az életben tartása, amihez fejlettebb harckocsik kellenek… [ördögi kör])

onrun2-min

Az M1 teljesen eltér kinézetében, elrendezésében és megoldásaiban a korábbi amerikai tankoktól, a félkörös vagy lekerekített tornyot elhagyták helyette egy pattintani sokkal könnyebben képes ferde lapokból álló megoldás került, a tank profilja és súlypontja magasabban lett így sebessége és gázlóképessége megnőhetett, a kompakt méretet felváltotta a mérnöki elrendezés és robosztusság, ami a harckocsi menetstabilitására volt pozitív hatással. A letisztult egyenes lemezek lehetővé tették a tankra a kompozit, reactive és egyéb korszerű megoldások akkori vagy későbbi felszerelését és fejlesztését is.

onrun-min

Térjünk is rá a már említett harckocsi ‘Szentháromság’-ra.
A harckocsi mozgékonyságáról egy akaratlagosan harckocsiba tervezett mindenevő gázturbina gondoskodik, amely 1500 lóerejével (érdekesség, hogy az E-100 motorját felváltani/kiegészíteni hivatott, tankba tervezett mindenevő gázturbina is pont 1500 lóerős volt) képes az M1 akár 72 kilométeres óránkénti sebességre való felgyorsítására is. Emellett a tank gyorsulása és tolatási sebessége (40 km/h) sem hagy kívánni valót maga után. Így a legelvetemültebb Hellcat-es autóversenyzők sem tudnak majd panaszkodni a tank mobilitására.

m1_abrams_12_of_55-min
Fegyverzete a már M60 Patton-ön megismert 105 mm-es M68 ágyú egy fejlesztett változata, amely Sabot(apds), (c)heat-fs és nyíl(apfsds) lövedék kilövésére is képes, így mindenki megtalálhatja és használhatja majd a neki tetsző lövedéket, a tapasztaltabb parancsnokok pedig ‘keverhetik’ is, így minden szituációra lesz megfelelő számukra.
Ágyunk mellett egy 7.62 mm-es párhuzamosított géppuska és egy 12.7 mm-es tetőgépágyú is rendelkezésre áll, ellenfeleink elpusztítására.

museumdesside-min
Páncélozottsága talán a leggyengébb pontja, de szemből mellkasa fantasztikus szöge miatt átlőhetetlen, és toronyfrontja is képes egy kisebb tank lövedékének pattintására, sajnos viszont mellkasának szöge miatt nagyon magas és rosszul szögelt a hasa, ami hatalmas gyenge pont és habár nagyon nehéz feladat, folyamatosan rejtenünk kell. Oldalról és hátulról páncélról nem érdemes beszélni. Még a leggyengébb átütésű járművek is veszélyt jelentenek ránk, ha nem előttünk vannak.

museumstock-min
A már említett legénység védelme szempontjából rengeteg újítás és forradalmi megoldás került bevezetésre. Az üzemanyagtartályok speciális borítást kaptak, és külön rekeszben helyezkedtek el, így a tank kigyulladása (ami elég gyakori volt) nem jelentett veszélyt sem a tank többi részére, sem a legénységre, így akár égés közben is irányítható volt a tank, illetve egy esetleges tűzre kapás esetén a legénységnek nem kellett az ellenséges géppuskák elé kimenekülniük, hogy az élve elégés helyett golyó általi halált haljanak. Az üzemanyagtartály ezen megoldása miatt, ezt egy külön belső páncélként helyezték el alkalmazták, ami cumulative lőszerek ellen nagyon hatékonynak bizonyult.
Az ammo rack is külön rekeszbe került, aminek berobbantását speciális megoldással nehezítették, illetve még esetleges berobbanása esetén is a lökéshullám a tankból kifele távozott így szintúgy nem jelentett veszélyt a tank belső moduljaira és legénységére.

museumstockbackturret-min

A játékba az első elkészült M1 Abrams kerül be így minden megoldásának tökéletes és megbízható működésére ne számítsunk. Korszerű kialakítása, sebessége és sokoldalúsága pedig garantálja, hogy bármelyik tankparancsnok megszerethesse, és használni tudja saját stílusa szerint.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés

 

5 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s