Hírek

T-72A – a régóta várt jövevény

Kedves játékosok!

Elérkezett végre a nap mikor bemutathatom az általam is régóta várt – a hidegháború egyik legnagyobb számban gyártott és a világon egyik legszéleskörűbben használt – harckocsiját a T-72A-t, amely a War Thunder 1.85 “Supersonic” frissítésében érkezik a játékba!

A T-72A a T-64 harckocsi megbízhatóbb és alacsonyabb költséggel előállított tömeg gyártott alternatívája volt a Szovjetunióban. Ez viszont nem jelenti azt, hogy gyengébb képességekkel bírt volna. De nem ám!


Áttekintés

Hamarosan egy külön cikkben

A War Thunder-ban a T-72A a T-64A és a fejlettebb T-80B között fog elhelyezkedni, mind képességekben, mind BR besorolásban.

A T-72 örökölte a T-64 számos funkcióját, többek közül a legfontosabbat – a fő fegyverét is. Mivel már a játékban több szovjet harckocsiban megtalálható a jól ismert 125 mm-es sima csövű ágyú, így a játékosok már ismerősként üdvözölhetik a T-72A-t, legalábbis amikor a tűzerőről van szó. Külön figyelemreméltó különbség azonban az, hogy egy másik automata töltőberendezést használ, amelynek 22 lőszer van a mechanizmusában. A valóságban osztott lőszert használ és külön tölti be a kiválasztott típusú lövedéket és külön utána a töltetet. Ez a játékban természetesen nem látható, mivel a torony belsejében történik.

A T-64-hez képest irányított páncéltörő rakéta nem indítható az ágyúból, de a hagyományos lőszerek is bőven elegendőek a hatékony tűzerőhöz. Ez kissé korlátozza a jármű hatékonyságát nagy távolságra történő tüzelés esetén, de a meglévő lőszer típusok még mindig több mint elegendőek a lehetséges célok széles körének leküzdéséhez.

A fő fegyverzete mellé megkapjuk még a jól ismert szovjet kiegészítő fegyverzet párost: a 12,7 mm-es NSZVT légvédelmi nehézgéppuskát és a harckocsiágyúval párhuzamosított 7,62 mm-es PKT géppuskát is. Az NSZVT nagyon jól alkalmazható majd – a helikopterek mellett –  a könnyen páncélozott földi célpontok leküzdésére is.

Az erős páncélzat, az automata töltőberendezés, az alacsony harckocsi profil és az erős dízelmotor miatti kiváló mozgékonyság (kivéve a tolatás…) lehetővé teszik, hogy a T-72A meghatározó eleme legyen a War Thunder magas rangú csatározásainak és bizonyítani tudja, hogy miért használják még ma is aktívan a világ számos konfliktusában!



Hozzászólás