Bemutatók

Kirov könnyűcirkáló: A Balti-flotta harcosa

A Kirov-osztály 6 szovjet cirkálóból áll, melyeket az 1930-as évek második felében építettek egy olasz könnyűcirkáló alapján. Hamarosan a War Thunder kapitányai is csatába vihetik osztályának vezérhajóját – Kirov – a közelgő 1.87 frissítésben!

Röviden: Egy ’30-as évekbeli szovjet könnyűcirkáló, mely a pusztító tűzerejében különbözik testvérhajóitól.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Kirov a közelgő 1.87 frissítés részeként érkezik a szovjet könnyűcirkáló ágra. Bár az 1930-as londoni tengeri fegyverzetkorlátozó egyezmény szerint nehézcirkáló, úgy döntöttünk, hogy a játékba könnyűcirkálóként kerül be, mivel maguk a szovjetek is könnyűcirkálónak osztályozták be, valamint azért, mert a teljesítménye nem közelíti meg a többi nemzet által használt korabeli tényleges nehézcirkálókét.

Az ok, hogy nehézcirkáló besorolást kapott az egyezmény szerint, az elsődleges fegyverzete, mely három tripla-180mm ágyúból áll. Ezen erőteljes fegyverzet hatalmas sebzést tud véghezvinni, de a nagy kaliber hátulütője az alacsony tűzgyorsaság, és nem segít, hogy a tornyok alulméretezettek, ezért rendkívül szűkösek. Ez a hátrány a játékban is szimulálva lesz: A Kirov újratöltési ideje jelentősen hosszabb lesz, mint bármely jelenleg játékban lévő cirkálóé.

image
Háttérkép letöltés: 1280×1024 1920×1080 2560×1440

Az elsődleges fegyverzetet hat 100mm többcélú ágyú egészíti ki, két részre osztva a hajó két oldalán. Ezek különösen közelharcban fognak jól jönni, így amikor a főágyúk újratöltenek, a másodlagos fegyverzettel tudod távol tartani az ellenségeidet. Mivel többcélúak, ezért rendelkeznek közelségi gyújtós lövedékekkel is, melyek komoly fenyegetést jelentenek légi célokra. Emellett a Kirov fel van még szerelve két tripla torpedókivetővel is, melyek a hajó két oldalán foglalnak helyet.

És ha ez még nem lenne elég, a Kirov kapott hét 45mm ágyút és három 12.7mm nehézgéppuskát is. Ezek a hagyományos ágyúkkal kombinálva kiváló légvédelemmel ruházzák fel, így a hajó kapitányának nem kell majd a légi célok miatt aggódni.

Fun fact: A Kirov fő ágyútornyaiból kettőt megőriztek, és ma része egy emlékműnek Szentpétervárban – a városban, melyet valaha a német megszállástól védett.

A Kirov csúcssebessége eléri a 36 csomós (66.5 km/h) sebességet is, ami a mobilitását hasonlóvá teszi a már játékban lévő könnyűcirkálókéhoz.

Ami a páncélzatát illeti, 50mm vastag az öv-, illetve a toronypáncél, és 150mm védi a parancsnoki tornyot. Ez azt jelenti, hogy a cirkáló egy szinten van riválisaival a páncélzatot tekintve.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Összefoglalva, a Kirov egy olyan hadihajó, mely hatalmas sebzést tud okozni egyetlen sortűzzel, és egy jó kapitány irányítása alatt nagy pusztítást tud végezni. A Kirov erős minden tekintetben, és a legtöbb helyzetben képes kiállni magáért.

A Kirov már látható a horizonton, hamarosan megérkezik a War Thunder tengeri csatáiba az 1.87 frissítéssel!


Eddigi 1.87 cikkek a War Thunder Info-n

Kategóriák:Bemutatók

Tagged as:

8 replies »

  1. Visszajelzés: War Thunder Info

Hozzászólás