Elemzések

Yakoljev Yak-7B

Kedves játékosok!

Előszó

Én ezt a gépet gyűlöltem AB-ben használni, majd pár csata után átmentem RB-be és egy új világ nyílt meg számomra…

1015186M

Áttekintés

A gépet a Yakovlev tervezőiroda tervezte. Az oroszoknál tudni kell, hogy a repülők kezdőbetűi a tervezőiroda után kapja (Sukhoi, magyarosan Szuhoj, YAKovlev, MIkojav-Gurjevics). A Yak-család az I-26-ből fejlődött ki, az egyik ág a Yak-3 felé ment, a másik viszont a Yak-9 felé. A Yak-7 az UTI-26-ből, az I-26 páncélozott változatából fejlődött ki, mint kétüléses kiképzőgép, viszont mivel a gép még 2 emberrel is nagyon jól teljesített. A német támadás miatt a romokban lévő Vörös Hadsereg számára áttervezték a Yak-7-et, a második ülés helyére üzemanyag tartályt raktak, így 850 km lett a bevetési távolsága. Ezen felül kapott rádiót is, ami nagy szó volt 1941 nyarán. összesen 6399 db készült belőle 1943-ig. A német pilótáknak meg volt hagyva, hogy orosz géppel ne keveredjenek harcba 3-4000 m alatt, ami nagy előny volt a szovjeteknek a keleti font kis és közepes magasságaiban. Végül a szövetséges országok kapták meg.

300px-Jakowkew_Jak-7


Fegyverzet

Rendelkezik egy 20 mm-es ShVAK gépágyúval mereven az orrba építve 120 db lőszerrel, és 2 db 12,5 mm-es Berezin nehézgéppuskával 400 db lőszerrel. Én egy kicsit rosszul fogadtam ezt a felszerelést, mivel az orosz gépek előtt az angolokkal/amerikaiakkal játszottam és hozzászoktam ahhoz a tetemes mennyiségű .303(7,62 mm)/ .50 cal(12,5 mm) lőszerhez. Viszont nem sokkal később rájöttem, hogy ez a felszerelés nagyon is oda tud verni. Lőszereknek a 12,5 mm-esbe földi célpontok elleni hevedereket használok, mivel azok azonnal szétszaggatnak mindent. A 20 mm-esbe Airtarget kerül. Ezzel a kombinációval szinte verhetetlen 3.0-ban. Hátrány sajnos, hogy kevés a lőszer, viszont jól beosztva 4 gép ellen elégnek kell hogy legyen. A 20 mm-es hamarabb fogy ki, így mikor már csak 12,5 mm-es marad, akkor inkább megyek leszállni. A fegyverösszetartást és 300 m-re állítottam, és mivel az orrban van a fegyverzet, így nagyon könnyű vele célozni. Ezen felül a gépre fel lehet rakni 2 db 50 kg-os bombát, ami igazából semmire sem elég, szóval többet nem is beszélek róla. A másik a rakéta ami aztán… Ez a rakéta valami ferge -most figyelj- teges. 6 db 2-essével indítható RS-82, hivatalosan földi célok elleni rakéta, viszont simán jó Air-Air feladatokra (aki nem tudja pontosan mit is jelen: az első tag azt jelenti, honnan indítják, a második azt, mire lövik, Levegő-Levegő). Azt első rakétával lelőtt repülőimet ezzel a géppel szedtem le (mindjárt 1 vadászt és 1 bombázót). A nagy előnye, hogy pontos. Jól alkalmazható tankok ellen, nem kell a csodára váni, és célozni is könnyű vele, mivel viszonylag egyenesen repül.

Motor, mozgékonyság

Egy 1050 LE-s (783 kW) Klimov M-105P típusú, 12 hengeres V-motor gondoskodik arról, hogy menjen a gép. A legelső, ami szembe fog tűnni, hogy nem lehet WEP-elni. Ez ne riasszon el senkit, felszállás után, a megfelelő szögbe beállítva a Holdig elemelkedik, és gyorsul is. Az utazó sebesség 500 km/h felett mozog, ami az össze többi rivális felett van. A gép majd 22 mp alatt fordul alapból, ami nem éppen pozitív, erre ne építsünk, mivel hamar agyvérzés lesz a vége. Másrészt a WEP hiánya néha érződik, viszont legalább nem melegszik. Ez a gép BnZ-re jó egyedül. Felszállni nagyon gyorsan lehet vele, 150-200 km/h között már fel lehet emelni a gépet, amit nagyon gyorsan el tud érni.

488px-Yak7B_Garage

Előnyök és hátrányok
Előnyök:

 • erős motor, ami 500km/h környéki utazó sebességet biztosít
 • BnZ-hez tökéletes tanulni, így a Fowke-Wulf-nál nem kell tanulni a művelet lényegét
 • RS-82 “Air-Air missile system”
 • orrban elhelyezkedő fegyverek, amik nagyon nyomják az ipart
 • a WEP hiánya miatt nem melegszik
 • марс марс атака!!

Hátrány:

 • oda kell figyelni a zuhanásnál, mert eleve nagy sebességről indul a támadás
 • a bombák csak poénból vannak
 • a WEP gyakran hiányzik
 • nem jó fordulni vele
 • sáfárkodni kell a lőszerrel
 • a német ellenfelek könnyen legyőzhetik, ha nem figyelünk

warthunder__yak_7b__theh_russian_doom___by_luizjrs01-d6jwib1

Alkalmazás

BnZ, mint már közöltem. Nagyon gyors, sokszor aggódok, hogy 500+ km/h-ról kezdem a támadást, de nem szakadós gép, mivel rendelkezik fém borítással. A kevés lőszer miatt ne kezdjük hosszú csatákat, mivel hamar elfogy. A páncélja van valamennyi, viszont annyira kevés, hogy találat után sérülhet a pilóta. Érdemes falkába menni, mert a túlerő az akkor is túlerő marad…

Mivel nagyon alacsony BR-ben van, ezért ezt a gépet mindenki ki fogja fejleszteni, aki elkezdte az orosz ágat. Egyébként egy nagyon jó gép, ami könnyen tudja feldobni az ember napját.

Stewie Griffin

Kategóriák:Elemzések

Tagged as: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s