Hírek

FV510 Warrior: A jövőre tervezve!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

Az 1.81-es frissítésben végre kapunk egy angol páncélos könnyű járművet, ami nem lesz más, mint az FV510 Warrior.

Története

A Warrior az IFV (gyalogságelhárító páncélos jármű) kategóriába tartozik. Eredeti célja az FV 432 csapatszállító leváltása volt, de compact mérete és jó mobilitása miatt, amikor a ’70-es évek vége felé felmerült a szükség az IFV-k gyártására, hamar a elsők között találta magát a versenyzők között.

Sorozatgyártása 1986-ban indult és ’88 óta rengeteg ország hadseregében megtalálható a mai napig. Aktívan részt vesz Iraq, Kuwait, és Szaúd-Arábia háborúiban, de használták még a Délszláv háborúban is. A tender eredetileg 1000 jármű legyártásáról szólt, de a gyártást végül 1995-ben leállították,

Teste teljes mértékben alumínium, tornya pedig rétegelt acél. Ezek a kézifegyverek és géppuskák ellen megfelelő védelmet nyújtanak a legénység számára (fő szempont az volt, hogy a 14.5 mm-es orosz KPV géppuskának ellen tudjon állni), viszont nem terhelik meg túlságosan az 550 lóerős Perkins CV8 TCA dízel motort, ami így a 26 tonnás (alap) jószágot akár 75 kilométeres óránkénti sebességgel is képes repíteni, ebben egy 4 sebességes automata Allison váltó segédkezik, mely egybe van építve a motorral, így az egész meghajtást egyszerre lehet cserélni, ami optimális esetben nem tart tovább 40 percnél. (A pályázatban a gyors és egyszerű javíthatóság is benne szerepelt.)

A Warrior-t 3 legénység kezeli, emellett 7 ember szállítására képes, ami kis mérete mellett szép eredmény, a be- és kiszállás a jármű hátulján található, ajtón keresztül lehetséges. A szállított katonáknak sem beépített fegyver, sem lesőnyílás nem áll rendelkezésére, így érdemben nem tudnak hozzájárulni a harckocsi eredményességéhez.

A fő fegyverzete egy 30 mm-es Rarden gépágyú, mely pontosságának köszönhetően akár 1,500 méterről is képes ellenséges gyalogság és csapatszállítók elpusztítására, nagy robbanóerejű repeszromboló (HE-Frag) lövedékével.
A gépágyú mellett még egy párhuzamosított 7.62 mm-es L94A1 géppuska kapott helyet.

Az IFV feladatkörön kívül létezik javító, vontató és tüzérségi felderítő jármű is. Előbbieken egyáltalán nincsen fegyverzet, legutóbbi viszont géppuskáját megtartotta, az ágyú helyett pedig csak egy ‘álca’ csővel rendelkezik, hogy az ellenséget megtévessze és az ne merjen olyan bátran rátámadni.

A Warrior több fejlesztési hullámon is átesett, ezek magukba foglaltak további Chobham páncélzat rászerelését, amik védték a járművet a kémiai lőszerekkel és RPG rakétákkal szemben. A meghajtásán is javítottak, hogy nehéz terepet is könnyebben vegye,  fegyverzetéhez új páncéltörő 30 mm-es lőszert kapott. (A játékba ezen fejlesztésekkel rendelkező változat kerül be.)
További fejlesztések, egy új 40 mm-es Bofors ágyú, a test és a torony páncélzatának teljes átdolgozása, illetve egy teljesen új erőátviteli rendszer. A megépült 789 darabból több, mint 600-at terveznek ezen legújabb fejlesztésekkel ellátni, amelyekkel évtizedekig szolgálhat még tovább az FV510 Warrior.

FV510 Warrior
Méretek (H-SZ-M) 6.34 x 3.02 x 2.7 m
Tömeg 26 tonna
Legénység 3 + 7 (személyzet + szállított)
Motor Perkins CV8 TCA, dízel: 550 hp
Felfüggesztés Függőleges spirál rugók
Végsebesség 75 km/h
Fegyverzet 30 mm Rarden L21A1 7.62 mm L94A1 géppuska
Páncélzat (elöl/oldalt/hátul) Test: alumínium Torony: rétegelt acél
Legyártott 789 db

A játékban kap továbbá még egy MILAN (egérrel) irányított rakétát, hogy a tankok (akár szemből való) elpusztítására is legyen lehetősége. A 30 mm-es ágyú pedig más könnyen páncélozott járművek és légi célpontok ellen tud nagy szolgálatot tenni. Emellett azt se felejtsük el, hogy fantasztikus végsebességének köszönhetően a csaták eleji pontfoglalásra is tökéletesen alkalmas. Gyorstüzelő ágyújával pedig sok “hit”-et tudunk gyűjteni, ami szintén nagyon jó módszer az SP (Spawn Point) gyűjtésére.



Összes 1.81 frissítéssel kapcsolatos cikk!


Forrás: War Thunder

 

2 replies »

Hozzászólás