Hírek

USS Cowell (DD-547) – a keselyű vadász

fletcher_cowell_01_1280h720_b8c669fc1b1ce07e3dc364caa6e889b6

Kedves játékosok!

A USS Cowell (DD-547) egy Fletcher-osztályú romboló, eredetileg az Egyesült Államok haditengerészetének zászlaja alatt szolgált a második világháború második felében és az 1950-es években, csak később az argentin haditengerészetnek adták el és tovább szolgált az 1980-as évekig.

USS Cowell (DD-547) videó bemutató

A War Thunderben a USS Cowell minden esélyét megadja jövőbeli kapitányának, hogy újra átélje azokat a csatákat, amelyekben részt vett és bizonyos mértékben átírta a történelmet. A legfontosabb fegyverek ezen a rombolón- öt  db 5 hüvelykes (127 mm) hajóágyú és van még két állványnyi torpedó a fedélzeten.

Olyan fejlesztéseket kapott a légvédelmi fegyverek tekintetében, ami lehetővé tette a kapitány számára, hogy mindent elsöprő módon használja a légvédelmet, nem csak a bejövő repülőgépek megtizedelésére, hanem gyakorlatilag mindenre, ami az útjába esik, és nem rendelkezik komoly páncél védelemmel.


Áttekintés

A USS Cowell-t 1942. szeptember 7-én kezdték el építeni, március 18-án fejezték be és 1943. augusztus 23-án került a hadrendbe. Ez volt a második hajó, konkrétan az amerikai haditengerészet második rombolója, a névadója, John G. Cowell . Ő egy tiszt volt a USS Essex amerikai vitorlás fregatt fedélzetén, amelyen súlyosan megsebesült pár brit hajó elleni harcban a dél-atlanti térségben az 1812-es háború alatt. A láb elvesztése ellenére Cowell nem volt hajlandó az orvosi kezelésre az alsó fedélzetre menni,  hanem úgy, hogy továbbra is a taton maradt és lelkesítette a legénység többi tagját a csatában. Néhány héttel a csata után Cowell belehalt a sebeibe. Ami a romboló USS Cowell-t illeti, többnyire anyahajó kisérőként és légvédelmi rombolóként szolgált, később radarrendszerrel is ellátták. Több nagy hadműveleten vett részt a csendes-óceáni hadszintéren, leginkább Okinawában, ahol megkülönböztető hírnévre tett szert néhány kamikaze repülőgép lelövésével és a sérült hajók megsegítésével a tűzoltásban. A USS Cowell 1945. november 17-én érkezett a San Diego-i honi kikötőjébe és 1946. július 22-én kivonták az aktív szolgálatból. A háború utáni időszakban 1951-ig a USS Cowell az amerikai haditengerészet tartalék kötelékébe tartozott. 1951 szeptemberében újra aktív szolgálatba kezdett és részt vett a koreai háborúban, valamint szolgált Csendes-óceánon, az Atlanti-óceánon és a Földközi-tengeren.

1971 augusztusában a hajót végül kivonták az amerikai szolgálatból és az argentin haditengerészetnek adták el, ahol új nevet kapott – Almirante Storni. 1982-ig szolgált az argentin zászló alatt, amikor végleg felmentették a szolgálatból. Röviddel azután, végleg leselejtezték.


Ahogy már a naszád és korvett kapitányoknak már bizonyított külön-külön az amerikai 40 mm-es és 20 mm-es gépágyú, együttes kombinációjuk a Fletcher osztályú rombolón nagyon halálos keverék. Mindezek miatt az USS Cowell folytatja a War Thunder-ben a háborúban végzett legjobb tevékenységét és védelmezi a flottát az ég felőli minden fenyegetéstől.

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a USS Cowell egy prémium hajó, ami azt jelenti, hogy minden egyes találatnak és hajó elsüllyesztés, a USS Cowell kapitányának további jutalmakat szolgáltat.


Előrendelés – Naval Pack USS Cowell DD-547
Pre-order - Naval Pack USS Cowell DD-547
The Kit Includes:
  • Fletcher-osztályú romboló USS Cowell DD-547 (USA);
  • 15 nap prémium;
  • 2000 Golden Eagles;
  • Haditengerészeti Zárt Béta Teszt hozzáférés;
  • Előrendelés bónus  – “Pörölycápa” matrica;
  • Előrendelés bónus  – “Pörölycápa” titulus.

4 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s