Bemutatók

T-64B

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Az orosz fanok is gazdagodhatnak egy újabb járművel az 1.77-es frissítésben, ami nem más mint a T-64 B verziója, amely a már meglévő T-64 alatt fog tier VI-ban helyet foglalni.

wiki-min

A T-64 problémái már a fejlesztéskor megjelentek és a gyártási fázist elérve teljesen egyértelművé váltak. Hogy a tank lépést tudjon tartani versenytársaival azonnal a fejlesztésébe kezdtek, hogy ne számítson elavultnak.

museum-min

Részletes történelméért katt a képre

A T-64B-nek sok változata volt, nevük attól függött, hogy éppen melyik része került fejlesztésre, a játékba került verzió a lehető legtöbb olyan fejlesztést tartalmazni fogja, ami segíti a játékosokat a harckocsi használhatóságában, és az elérhető legjobb játékélmény elérésében.

showup-min

A fejlesztések már a ’70-es évek elején megkezdődtek és folyamatosan haladtak, a T-64B így az Object 432-től egészen az Object 477-ig az adott járművek összefoglaló neve.

old-min

Kezdetben a tank mobilitását szerették volna javítani, a motortér korlátai viszont ez csak az erőátviteli rendszerek korszerűsítését tették lehetővé. A fejlődő ellenfelek miatt a tank rombolóerejét is javítani szerették volna, ezt pedig az új divat a rádióhullám vezérelt tankelhárító rakétákkal szerették volna elérni. Kisebb módosításokkal a tank képes a 9M112 “Kobra” ágyúból való indítására, melynek modern laser-es célbemérőjének pontosságát, már kevésbé zavarta a szeles rossz időjárás, mint elődjeit, így nagy szolgálatot tett a harckocsi bármilyen időjárásban való bevethetőségében. A rakéták tankban való tárolása nehézséges volt, maximum 8-at tudott magával vinni, és ez az eredeti lőszerkapacitását is súlyosan csökkentette (max. 28 hagyományos lőszer). Később a harckocsi jobb autoloader-t és stabilizátort is kapott.

WTfrontrightwinter-min
A fegyverzet fejlesztése mellett a páncélzatot is javították. A torony belső tere teljes átdolgozásra került több helyet hagyva a legénységnek a küzdőtérben való mozgásra, miközben a tank frontális páncélvédelme is javult, mivel kijavították az eredeti azon hibáit, ami a pár kapott találat utáni kompozit páncél szétesését okozta, és emellett még a torony tömege is csökkent.
A javított toronyra egyes verziókon egy NSVT légvédelmi géppuskát is helyeztek, mely tökéletes az alacsonyról ránk támadó repülőgépekkel szembeni védelemre.

WTupclose2-min
Az utolsó fejlesztési fázis már a ’80-as években történt, ekkor tankon lévő harckocsiágyút tovább fejlesztették, kapott toronyból indítható “Tucha-1” ködgránátot, illetve újra nekiugrottak a mobilitásának javítására, kisebb átrendezésekkel végül képes lett befogadni egy új 6TD 1000 lóerős dízel motort, amit kisebb fejlesztésekkel (1500 LE) az ukrán hadsereg a mai napig használ T-80-as harckocsiiban, ez már elég erőt biztosított a T-64-nek, hogy páncélvédelme és tűzereje mellett mobilitásban se legyen nagy hátrányban, teljesítve Guderian hármas szabályát.

withaddon-min

 

A harckocsi egészen 1987-ig gyártásban maradt, megoldásaiból pedig sok átöröklődött a -T-72-re és a T-80-ra is.

T-64A_Moscow_Suvorov_Military_School.jpg

A játékban a T-64B egy még keményebb, és már mobilitásban sem gyengélkedő frontvonal harckocsi lesz, mely már az irányítható rakéták kedvelőit is ki fogja tudni elégíteni, tetőgépágyúja miatt pedig már a repülőkkel szemben sem leszünk teljesen védtelenek. Akinek tetszik a T-64 annak ezen tíz évvel fiatalabb öccse is biztosan sok örömöt fog okozni, a hamarosan bejövő 1.77-es frissítésben.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.



Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés

 

5 replies »

Hozzászólás