Ajánló

[Ajánló] achtungpanzer.com

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves olvasó!

Eheti rovatunkban maradunk az elektronikus/internetes információszerzési felületeknél. Az ‘ajánlott’ oldal nem más, mint az achtungpanzer.com.

[Szerkesztői megjegyzés: eredetileg egy könyv bemutatóját terveztem, viszont egy hete egy makacs vírusos fertőzéssel küzdök így sajnos nem volt lehetőségem a adott mű újbóli átolvasására, és anélkül nem szerettem volna arról írni, hiába olvastam el akár már százszor is. Ne aggódjatok jövő héten megtudjátok mi volt betervezve]

achtungpanzer.com

Az oldal főleg a második világháború német harcjárműveivel és azok kezelőszemélyzetével és emblematikus figuráival foglalkozik. Azokat mutatja be rövid vagy közepesen hosszú cikkekben.

Története

Az oldalt 1996-ban hozta létre George (személyiségi jogainak védelmében megkért minket, hogy vezetéknevét semmilyen formában ne hozzuk nyilvánosságra), finanszírozása az ő magánpénzéből és az oldal reklámbevételéből történik. A (facebook, google, stb) cenzúrával sajnos gyakran meggyűlik a baja a megosztott tartalom miatt, holott minden helyen ott látható a megjegyzés, hogy a célja nem az adott tartalmak dicsőítése vagy az azoknak való hírnév állítás, csakis a valós információk emberekhez való eljuttatása. (Persze a cenzoroknak is pont ez a legnagyobb bajuk az oldallal – a szerk.)

Tartalom

A tartalmak nagy része részrehajlás mentesen, ‘objektíven’ (nem az “idióta” ‘újságírók’ által elkorcsosított jelzőként értelmezve persze) mutatja be a témáit, tájékoztató célzattal megbízható forrásokból dolgozva.
Mint már olvashattátok az oldal második világháború német harcjárművekkel és emblematikus figurákkal foglalkozik. Előbbiben egy tömör lényegre törő rövid ismertetést találhat az olvasó harckocsicsaládokra lebontva, egyes járművekről az interneten talán itt található a legvalóságközelibb jellemzés az adott harckocsiról/páncélautóról.
A legkiemelkedőbbek talán a német katonákról található leírások és életrajzok, amelyek az oldal stílusához hűen tömören írják le az adott ember életét és hőstetteit. A visszajelzések szerint az oldal ezen részét látogatják a legtöbben és a pozitív visszajelzések is legnagyobbrészt ezen témában vannak.

Erősségek

 • nem részrehajló, objektív leírások
 • tömör (nem “túl sok betü”)
 • hiteles források
 • sok kevésbé ismert járművet és információt is tartalmaz
 • a sokak által dicsért életrajz ‘rovat’
 • magánszemély(ek) vezette
 • sokat támadják és cenzúrázzák a multik (szimpátiawin :P)
 • tájékoztatás- és nem profitorientált
 • fórumán németfanok 😀

Gyengeségek

 • sok cikk túlságosan le van nyesve, lényeges aspektusok hiányoznak
 • viszonylag kevés a tartalom, hamar végig lehet rajta futni
 • sokszor korlátozzák az elérését, így nem mindig lehet minden részét elérni/elolvasni
 • fórumán wehraboo-k 😦

Kinek ajánlott

Elsősorban azoknak ajánlanám, akik viszonylag valósan akarnak látni a 2. vh-s német haditechnikáról és személyekről, de nem akarnak több száz oldalas cikkek olvasásába vagy könyvvételbe belekezdeni. Esetleg forrásigazolásra, rövid utánajárásra is korlátozottan használható. Aki még nem foglalkozott annyit a témával, de tetszenek neki az oldalon található cikkek, talán érdemes neki más (akár ajánló rovatunkban található) könyvek beszerzése és elolvasása is.


Ezzel véget ért az oldal bemutatása. Jövő héten egy magyar könyvről lesz majd szó, addig is járjátok az achtungpanzer weboldalát, nézzetek rá további ajánlóinkra és

Olvassatok sokat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s