WT Wiki

WT WiKi – Battle Rating (BR)

A Battle Rating (BR) azaz a Harci Minősítés nagyon fontos alap tényező a War Thunder játékban. Erről, illetve ennek számolásáról szól az alábbi cikk.

A Harci Minősítést (maradjunk a BR-nél mivel mindenki így használja, a HM hülyén is hangzik) a War Thunder használja, hogy meghatározza a játékban való mérkőzés összetételét. A BR-t úgy kell kiszámítani, hogy a meccs beosztás (MM-Matchmaking) megvizsgálja, hogy a repülőgépnek vagy a földi egységnek mennyi az “értéke” különböző játékmódokban valamint ugyanaz a jármű BR értéke minden játékmód esetében akár más is lehet (például egy repülőgép vagy földi egység jóval jobb teljesítményt nyújt árkád módban, mint realisztikus csaták módban akkor nagyobb lesz a harci minősítése az előbbiben). Ez minden rangban lehetővé teszi a kiegyensúlyozott játékot (a cél ez) és az összes jármű megfelelő BR értéken való használatát.

Légi csaták

Az Árkád Légi csaták (AB) esetében olyan képlet található, amely kiszámolja az általános BR-t, amely alapján az MM az ellenfeleket egymás ellen teszi, a három legmagasabb BR szintű repülőgépre alapozva.

Ez azt jelenti, hogy fontos tudni három rövid tényt:

  • Az általános BR legfeljebb egy BR lépéssel (például 5,0-4,7 vagy 3,7-3,3) csökkenthető.
  • A teljes BR csökkentése csak akkor működik, ha csak egy repülőgéped van a legmagasabb BR-el (például a BR 5.0-en, az összes többi legalább 4.7-es vagy annál alacsonyabb).
  • A képlet figyelembe veszi a BR-nél akár 2.0 különbséget is (például 5,0, 3,0 a legnagyobb különbség).

Mit jelent ez Neked, mint játékosnak? Ahogy haladsz a fejlesztési ágon előfordulhat, hogy egy új, jelentősen magasabb BR-t nyitsz meg, mint a másik repülőgéped az adott felállásban. Ezért a rendszer bizonyos mértékig lehetővé teszi az új repülőgépek használatát, miközben a teljes vonalat versenyben tartja más játékosokkal szemben.

Például, a legmagasabb repülőgéped alapján a legmagasabb 5.0-ás BR maximálisan 4.7-re csökken, de csak akkor, ha nincs más 5.0-ás repülőgép éppen a hangáradban az adott beosztásban (slotban). Ugyanez igaz a pl. egy 3.7-es vonalra, amelyet legfeljebb 3.3-ra lehet csökkenteni. Így ez a rendszer hasznos lehet arra, hogy nagyjából versenyképes maradj amíg  egy másik nagyobb BR-ű repülőgépet ki tudsz kutatni és megvásárolni.

A számítás részletesen

Az A repülőgép a legmagasabb BR értékű, B és C repülőgép a másik két repülőgép BR értékben az A után. Ha az A és B közötti különbség (ugyanez vonatkozik az A és C értékekre) nagyobb, mint 2.0, az A értéket a B (vagy a C helyett) helyett használjuk. Ha az A és B különbség (ugyanez vonatkozik az A és C értékekre) kisebb, mint 2.0, de nagyobb vagy egyenlő, mint 0.6, akkor az “A – 0,6” értéket kell használni a B helyett (vagy a C helyett). Ha az A és B különbség (ugyanez vonatkozik az A és C értékekre) kisebb, mint 0.6, akkor B (vagy C) lesz használva.

A változók megállapítása után a következő képlet érvényes:

Összesített BR = A / 2 + B / 4 + C / 4

Példa a számítás módjára:

A = 6,0; B = 5,7; C = 5,0

Először ellenőrizzük, hogy az A és a B vagy a C közötti különbség nagyobb-e a 2.0-nál – ha ez lenne a helyzet, inkább az A értékét használjuk. Sem az A és a B (0.3), sem az A és C (1.0) különbsége nem nagyobb, mint 2.0.

Most ellenőrizzük, hogy az A és a B vagy a C közötti különbség kisebb-e 2.0-nál, de nagyobb vagy egyenlő 0.6-val – ha ez lenne a helyzet, inkább az “A-0.6” értéket használnánk. Ez nem igaz az A és B (0.3) esetében, de igaz az A és C esetében (1.0). Így a C esetében az “A – 0.6” értéket használjuk, ami 5.4.

Mivel az A és B különbség kisebb, mint 0.6, ez esetben a B valós értékét használjuk, ami az 5.7.

Képlet alapján:

Összesített BR = (6,0 / 2) + (5,7 / 4) + (5,4 / 4) = 5,775

Értékünket a legközelebbi BR értékre kell kerekíteni. Ennek eredményeképpen a “6.0, 5.7 és 5.0” Árkád Légi csatába helyezett gépek összesített BR értéke jelenleg 5.7.

SZÁMÍTÁS KÉPEKBEN – PÉLDA

SZÁMÍTÁS KÉPEKBEN – EREDMÉNY

Néhány tipikus példa:

A B C Összesített BR
8.0 7.7 7.7 8.0
5.0 4.3 4.0 4.7
4.0 4.0 2.0 4.0
3.7 3.0 2.7 3.3
5.0 1.0 1.0 5.0

Realisztikus és Szimulátor mód esetén

Ebben a két módban a BR rendszer ugyanazt alkalmazza, de mivel a játékos csak egy repülőgépet vagy földi egységet használ, a BR rendszer nem veszi figyelembe a többi repülőgépet a felállásunkban és csak ellenség felállását fogják ellensúlyozni az általuk kiválasztott BR tartományon belül.


Szárazföldi erők

Árkád és realisztikus csaták

Az Árkád és realisztikus csatáknál csak a legmagasabb BR értékű jármű határozza meg a meccsbe kerülésed.

Tehát a rangsorban a legmagasabb BR-ű jármű csak a +/- 1 harci értékelési különbséggel kell, hogy megküzdjön.

BR TÁBLÁZAT – Szárazföldi Erők

Szimulátor csaták

Szimulátor csatáknál pedig jelenleg előre meghatározott “Eseményen” kell / lehet részt venned, ami napról-napra változik és a járművek is arányosan vannak egymás ellen rangsorolva.


Frissítve: 2018.01.05

Forrás: War Thunder Wiki

Kategóriák:WT Wiki

Tagged as: , , ,

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s