Hírek

Type 89 – a Tűzsárkány

Kedves játékosok!

Az 1.85 frissítésben minden nemzet kap valami kis plusz járművet, csak hogy boldogok legyünk, persze tudom, hogy nem eleget és nem azt amit szeretnél, de be kell érni ennyivel. 

Mai napon a japán Type 89 gyalogsági harcjármű (IFV – infantry fighting vehicle) kerül bemutatásra, amit az 1980-as években tervezett és gyártott a Mitsubishi vállalat!


Áttekintés

Az 1980-as évek elején a JSDF (Japán Önvédelmi Erők) a Type 60 and Type 73 páncélozott szállító járműveket szerette volna leváltani egy modernebb gyalogsági harcjárművel, a mintát az amerikai Bradley és a német Marder adta. A JSDF felállította a követelményeket és megbízta a Mitsubishi céget, hogy tervezze meg a megfelelő harcjárművet. 1984-ben négy különböző prototípus felépítését hagyták jóvá, amelyek mindegyikét 1986-ig tesztelték. 1989-re egy prototípust választottak ki, és a fegyveres erőkön belül a 89-es típus (Type 89) jelzéssel került rendszeresítésre.

Kezdetben a JSDF becslése szerint kb. 300 db Type 89 kellett volna legyártani. Azonban a kilencvenes évek elején véget ért a hidegháború és csökkent a  költségvetés is, amely megakadályozta a Type 89 gyors tömeggyártását. Valójában a termelés nagyon lassú volt, és 1999-ig hozzávetőleg 50 db jármű került csak a JSDF-hez. Bár a Type 89 gyártását 2004-ben megszüntették, a jármű még ma is szolgálatban áll. 2016-ban összesen 68 db Type 89 volt a JSDF készletében az eredetileg tervezett 300-hoz képest.


A War Thunderben a Type 89 a japán földi erők VI-ik rangjába kerül, az 1.85 frissítés folyamán. Mint egy rendkívül mozgékony, alacsony profilú jármű, amely halálos automata gépágyúval és irányított páncéltörő rakétákkal van felszerelve, a Type 89 tökéletesen illeszkedik a magas rangú küzdelmek gyorsaságához. Mivel gyalogsági harci jármű, nem meglepő, hogy  kiváló mobilitással rendelkezik. 26,5 tonna tömegéhez képest a 600 lóerős Mitsubishi dízelmotor nagyon erős és ennek köszönhetően a Type 89 a 70 km / h-os csúcssebességet elérheti az utakon, és 42 km / h -t hátramenetben, így gyorsan el lehet menekülni bizonytalan helyzetben, ha szükséges.

A nagy mobilitásnak azonban általában a páncélvédelem látja a kárát. Ez így van a Type 89 -nél is. A 35 mm-es páncélzat nem sok, csak a kisebb kaliberű fegyverek tüzétől tudja megvédeni a harcjárművet. Az oldal és fenék páncélzat pedig még vékonyabb, ott már elég egy kis géppuska vagy egy nagyobb repesz találata is a megsemmisüléshez. A War Thunder harjármű parancsnokai azonban nem csak védelemmel ellátva kapják meg a Type 89 -t, hanem egy kiváló 35 mm-es KDA automata gépágyúval is, amely meghatározza a tűzerejét. Bár alacsonyabb tűzgyorsasággal rendelkezik, mint a Type-87-ben lévő testvére és a lőszer rekesz is kisebb, azért még képes közelharcban leküzdeni az ellenséget.

A legmagasabb rangú küzdelemben természetesen elvárható, hogy meg tudja semmisíteni a hatékony páncélzattal felszerelt harckocsikat is vagy olyan nagy távolságokra tudjon tüzelni ahol már a gépágyú haszontalan. Ezekben az esetekben hasznos a torony oldalára szerelt kép ATGM, amelyek rendkívül hatékonyak és képesek 700 mm-es páncélzat átlyukasztására akár 4 km távolságból is.

Örömmel várjuk hát a japán Type 89 gyalogsági harcjárművet ami szintén a War Thunder 1.85 “Supersonic” frissítésével érkezik!


Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s