Ajánló

Új rovat: [Ajánló]

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A WTinfo [Ajánló] néven új heti rovatot indít. A cikkek a hét elején fognak megjelenni, célunk hadtörténelmi és haditechnikai témájú könyvek és weboldalak bemutatása az olvasóknak.


A cikkben kifejtésre kerül majd az könyv/weboldal tartalma, erősségeik, gyengeségeik, milyen aspektusokban emelkednek a hasonló tartalmú ‘kollégáik’ fölé. Illetve kiknek ajánljuk olvasásra, tanulmányozásra.

Csak olyan tartalmat tudunk és fogunk bemutatni amit ismerünk, így a rovatban bemutatott termékek erősen tükrözni fogják személyes ‘könyvtáramat’ (könyvgyűjteményemet).
Ez azt jelenti, hogy leggyakrabban második világháborút feldolgozó, bemutató vagy szerepeltető irodalommal fogtok találkozni, abból is inkább földi, tengelyhatalmi, főleg magyar, témákban.

Aki inkább más történelmi korszak, vagy a szövetséges oldal híve sem kell megijedni, előre legalább 50 változatos témájú, tartalmú és megjelenésű irodalmi mű már ‘be van tárazva’ és bemutatásra vár. (Elég szép gyűjteményt sikerült létrehoznom az évek folyamán, több, mint 1000 könyvvel.)

Image result for könyv

Forrás: RégiségNet (nem saját kép)

Emellett várjuk a ti ajánlásaitokat is. Ha van egy jó könyvetek, vagy ismertek egy hiteles weboldalt, amely hadtörténelemmel vagy haditechnikával foglalkozik, írjatok nekünk. (elérhetőségeink)
(Figyelem a címben/témában szerepeljen az ‘ajánló’ rovat megnevezés.)

A beküldött ajánlatokat ezután megvizsgáljuk és ha megfelelőnek találtatik, pár héten belül bemutatjuk.

Fontos! Csak olyan irodalmat mutatunk be, ami:

 • Hiteles, a kiemelt témában ritkán szerepel benne tévedés.
 • Történelemhamisításnak még a gyanúja sem merülhet fel.
 • Az írója/írói részrehajlással nem gyanúsíthatóak.
 • A minősége és a benne állított adatok tények valósága bemutatásra alkalmassá teszik.

Weboldalak esetén még:

 • Nem teljes névtelenségbe burkolózik, főszerkesztőjével/tulajdonosával fel lehet venni a kapcsolatot.
 • Reputációja pozitív az olvasott közösség körében.
 • Mérete, kiterjedése, és témainak szerteágazódása nem túl nagy, ahhoz hogy egy cikkben ne lehessen azt bemutatni.
  • Tehát harcunk.info, vadhajtások és hasonló oldalak kiesnek, ha mégis valakinek ilyen kérése lenne, azt kérjük egy rovatot emeljen ki, annak bemutatása az ilyen nagyobb oldalak esetén is talán lehetséges.

A rovat első, nem hivatalos, “pilot” epizódja a Thunderskill-ről szóló cikk volt, azzal kapcsolatban friss információkkal és egy örömteli hírrel tudunk szolgálni.

Olvassatok sokat!

2 replies »

 1. Ha egy irodalomnál nem lehet részre hajlás, akkor csak és kizárólag tudományos művek fognak megjelenni? A pilóták által írt beszámolók, azokból készült könyvek teljesen kiesnek? Csak azért írom le, mert az internet világában, akinek ilyen gógyija van, úgyis utána tud nézni a valós adatoknak, nem kellenek hozzá könyvek. De a naplók, és a korhű beszámolók (amik nagyon is részrehajlóak) ritkán vannak kitéve a netre. Szerintem ha már ajánló, akkor szedjétek 4 részre: weboldalak, irodalmi művek, tudományos művek, és filmek. Filmekre is kíváncsi lennék. Egyszerűen intézzétek el annyival, hogy a végén pontozzátok a részrehajlást is az adott alkotásnál (pl 9/10, azaz nagyon részrehajló mű). Remélem jól fog sikerülni!

  Kedvelés

  • Igen, jó a felvetésed. Nyilván pl egy berepülöpilóta naplójában lehet részrehajlás, de attól még érdemes ajánlani, ha beszerezhetö. Itt inkább olyanra gondoltunk, (filmeknél egy Stalingrad vagy Fury) hogy könyveknél egy egyértemüen az egyik oldal dicsöítése vagy lehordása céljából írt müvet nem szándékozunk ajánlásra méltónak minösíteni.
   (Történelmi eseményeket megjelenítö filmekre már eddig is volt figyelemfelkeltö ‘akciónk’, de az a facebookon zajlik.)

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s