Hírek

HMNZS Leander – Az ellenszegülés legendája

A HMNZS Leander a brit Leander könnyűcirkáló osztály vezérhajója, mely az új-zélandi flottában szolgált a második világháború során. A brit hajók rajongói már várhatják az 1.87 “Locked on!” frissítést, ugyanis a flotta új hajóval gazdagodik!

Röviden: Egy új brit könnyűcirkáló, amely az osztályától elvárt legjobb tulajdonságokkal rendelkezik.

image
image

A játékban a HMNZS Leander egy új könnyűcirkáló lesz a brit fejlesztési fa IV. rangján. A Leander átlagos mobilitással, tűzerővel és védelemmel rendelkezik a brit cirkálók közül, ezáltal egy “mindenben jó, de semmiben sem nagyon” típusú hajóról van szó.

A tűzerejét tekintve a hajó félúton helyezkedik el a HMS Dido és HMS Enterprise cirkálók között. Elsődleges fegyverzete négy dupla 6-inch (152mm) ágyúból áll, tehát a Didohoz képest nagyobb kaliberrel, de kevesebb ágyúval rendelkezik, az Enterprisehoz képest viszont többel. Az elhelyezésük is jobb, az összes ágyú tüzelhet egyszerre, így a játékosok könnyedén felvehetik a harcot az ellenséggel, bárhonnan is érkezzen az.

Háttérkép letöltés:1280×1024 1920×1080 2560×1440

A Leander másodlagos és légvédelmi fegyverzete azonos erősségű a hasonló hajókéhoz. Előbbi négy dupla 4-inch (102mm) ágyúból áll, melyek nyitott tornyokban helyezkednek el, míg utóbbit öt 20mm ágyú és három quad Vickers nehézgéppuska alkotja. Emellett a Leander rendelkezik egy-egy quad 21-inch (533mm) torpedóvetővel is, a hajó két oldalán elrendezve. A Leander védve van kisebb hajók ellen, de a védelme könnyen túlterhelhető, ha nagy számú ellenség veszi támadás alá.

Fun fact: Az osztály és e hajó neve, a Leander, a görög mitológiából ered.

A Leander mozgatásáért 6 gőzturbina és 4 kardántengely felelős, amik 72000 tengely lóerőt állítanak elő, így a hajó végsebessége eléri a 32.5 csomót (60 km/h) is. Ugyanakkor a turbinák igen közel vannak elhelyezve egymáshoz – 3-3 kétoldalt – így egy szerencsétlen találat komoly meghajtási problémákat okozhat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szerencsére a Leander rendelkezik a korabeli brit könnyűcirkálók jellegzetességével egy 3-inch (76mm) vastag övpáncéllal, így hasonló védelmet élvez, mint a már játékban lévő társai.

A HMNZS Leander teljes gőzzel halad a War Thunder tengeri csatái felé! Addig is kövessétek a híreket a következő frissítéssel kapcsolatban! Viszlát a tengeren!


Eddigi 1.87 cikkek a War Thunder Info-n

Kategóriák:Hírek

Tagged as:

2 replies »

  1. Visszajelzés: War Thunder Info

Hozzászólás