Hírek

H-34 Choctaw: Egy méltó kezdet

A H-34 a jól-ismert Sikorsky H-19 helikopter továbbfejlesztése. Eme forgószárnyas licencelt változatával ismerkedhetnek meg a francia pilóták a közelgő 1.87 frissítésben!

Röviden: A francia kezdő helikopter, mely felfüggeszthető fegyverzet széles tárházával rendelkezik, bombáktól irányított rakétákig!

image

Története

A H-34 az 1950-es évek közepén lett kifejlesztve a H-19 Chickasaw utódjaként. Az új helikopter nagyobb és erősebb volt elődjénél, de a fő dizájnelemeket – mint a motor elhelyezése az orrban, a pilóta alatt – meghagyták.

A H-34 1954 márciusában hajtotta végre a szűzrepülését, és nemsokkal később szolgálatba is állt, 1955-ben az amerikai haditengerészetnél, egy évvel rá pedig a hadseregnél.

Ugyanakkor a H-34 széles körben volt exportálva, illetve licenc alatt gyártva külföldön. Franciaország az elsők között helyezte üzembe a H-34-et, még 1956-ban szolgálatba állt. A franciák USA-ban gyártott, szétszerelt helikoptereket kaptak, amiket utána ők szereltek össze. Később a Sud-Aviation cég megvette a gép licencét, és 141 példányt gyártottak, így összesen 276 példány állt a francia erők rendelkezésére. A H-34 kivette a részét a háborúból Algériában, és ez volt a franciák első tömeges harci helikopterek használata.

Természetesen a H-34 Choctaw sok más ország haderejében teljesített szolgálatot, ezáltal rengeteg konfliktusban vett részt az ’50-es és ’60-as években. Bár a helikoptert a legtöbb használó ország az 1970-es évekre kivonta, civil változata S-58 jelzéssel a mai napig használatban van. Összesen 2304 H-34 épült a világon, ha az összes katonai alváltozatot beleszámoljuk.


image

A War Thunderben a H-34, mint a francia fejlesztési fa első helikoptere várja a a játékosokat. Tervezésében és feladatkörében igen hasonló a szovjet Mi-4AV-hoz, a H-34 sokféle fegyverzetet és elfogadható teljesítményt nyújt egy korai harci helikopterhez képest.

Fun fact: A H-34 szállítóhelikoptereket Brunet francia ezredes kezdeményezésére alakították át harci helikopterekké, amik a “Kalóz” becenevet kapták.

Hála a Wright R-1820-84 Cyclone csillagmotor 1525 lóerejének, a H-34 képes a 278 km/h elérésére, ami nagyjából egy szinten van a már ismert Mi-4AV végsebességével. Bár nem a sebesség ördöge, a mobilitása így is elég lesz, hogy a csatatéren eredményesen harcolhassunk.

Háttérkép letöltés: 1280×1024 1920×10802560×1440

Dacára, hogy korai helikopter, a francia mérnökök minden szituációra felkészítették a H-34-et, így bombákat, nem-irányított rakétákat és ATGM-eket is tud használni.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Összefoglalva, a H-34 egy eredményesen használható kezdő helikopter a francia helikopter fában, köszönhetően a mobilitásának és a sokszínű fegyverzetének.

A frissítés érkezésééig kövessétek a híreket, hogy még többet tudjatok meg róla!


Eddigi 1.87 cikkek a War Thunder Info-n

Kategóriák:Hírek

Tagged as:

1 reply »

  1. Visszajelzés: War Thunder Info

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s