Hírek

Krasny Kavkaz – a Fekete-tenger védelmezője

krasnyi_kavkaz_1280x1024_logo_com_d198ae5175effa8fbe895f6c0bab5669

Kedves játékosok!

Ez egy eléggé korszerűsített könnyűcirkáló az első világháborúból, melyet négy 180 mm-es ágyúval, mint elsődleges fegyverzettel láttak el, amelyeket másodlagos fegyverek és torpedók támogatnak a feladatok végrehajtásában.

A Krasny Kavkaz a Svetlana-osztályú könnyű cirkáló, amelyet eredetileg az Orosz Birodalmi Haditengerészet részére állítottak elő az első világháborút megelőzően, de a szovjetek befejezték építését és fejlesztését, majd használták is természetesen.

A War Thunder kapitányainak lehetőségük nyílik a Krasny Kavkaz kipróbálására a második világháború utáni újítások egyikében a War Thunder Haditengerészeti Erők Zárt Béta tesztelésében!


Áttekintés

A Krasny Kavkaz, vagy ahogyan eredetileg hívták Lazarev admirális , a Svetlana-osztály könnyű cirkáló hajója volt, amelyet 1913-ban a Russud-i kikötőben a Orosz Birodalmi Haditengerészet számára készítettek. A hajó építése a Nagy-háború (I. világháború) időszaka alatt tervezetten ment végbe, amíg ki nem tört az oroszországi októberi forradalom az 1917-es évek végén.

Miután elfogták a többnyire érintetlen hajót, a szovjetek úgy döntöttek, hogy befejezik az építését, és átnevezték Krasny Kavkaz -ra 1926 végén. A hajó befejezését egy korszerűsítés is követte, jelentősen megváltoztatva a kezdeti elrendezést és a fegyverzetet is, hogy megfeleljen a modern követelményeknek. Több mint két évtized után a Krasny Kavkazot 1932 januárjában üzembe helyezték a haditengerészetnél, mint az akkori legfejlettebb szovjet cirkálót.

A hajó karrierje azonban rosszul kezdődőtt, hiszen néhány hónappal a szárazdokk elhagyása után súlyos károkat szenvedett egy balesetben, miután egy másik könnyű cirkálóval ütközött. Miután újjáépítették, 1933-ban több látogatást tett Görögországban, Törökországban és Olaszországban különböző kikötőkben. A hajó a német inváziója előtt egy újabb fejlesztésen ment keresztül, ami jelentősen megnövelte légvédelmi erejét.

A második világháborúban a Krasny Kavkaz kvalitásait számos fekete-tengeri műveletben bizonyította, különösen Odessza, Szevasztopol, Novorossisk és a Kerch-félsziget környékén. Ugyanakkor számos más küldetésben is részt vett, beleértve a konvoj kíséréseket, csapatszállítást, tűzoltást, stb. Miután Sztálin 1943-ban megtagadta a nagy hadihajók bevetését a személyes beleegyezése nélkül, Krasny Kavkaz nem látott további akciót, amíg a háború véget nem ért.

A második világháború után Krasny Kavkazot 1947-ben kiképzőhajóvá alakították át, majd később 1952-ben célhajóként használták, mielőtt egy hajó elleni rakéta találata után elsüllyedt.


 

krasnyi_kavkaz_07_1280h720_367846c30272ecf91afec4aba05a19d3

A War Thunder-ben a Krasny Kavkaz lesz az első szovjet könnyű cirkáló, amellyel a haditengerészeti zárt béta-tesztek résztvevői részt vehetnek a tengeri csatákban! A Krasny Kavkaz – más, ugyanabban az osztályában lévő hajókkal ellentétben – a nehéz cirkálók páratlan tűzerejének kombinációjával rendelkezik, a könnyű cirkálók gyenge védelme és nagy mobilitása mellett.

krasnyi_kavkaz_03_1280h720_ba730f5cfd55a9972f6600772b2a30bf

A hajó leginkább kiemelkedő jellemzője a szokatlanul erős elsődleges fegyverzet. Nevezetesen, a Krasny Kavkaz négy 180 mm-es ágyúval van felszerelve, amelyek a hajón tornyokban helyezkednek el. Mivel ezek a ágyúk nagyobbak, mint a könnyű cirkálón található fegyverek szokásos kaliberei, e hajó kapitányai egyrészt arra számíthatnak, hogy sokkal több kárt okoznak az ellenfeleiknek, másrészt hosszabb újratöltési időt és a rendelkezésre álló fegyverek korlátozott számát kapják.

Az elsődleges fegyverzet kiegészítéseként a Krasny Kavkaz négy másodlagos 100 mm-es ágyút is kapott. A kettős rendeltetésüknek köszönhetően ezek a fegyverek képesek arra, hogy mind a felszíni célpontokat, mind az ellenséges repülőgépeket tűz alatt tartsák. Azonban nem csak a 100 mm-es fegyverek  védik a hajót a levegőből és kisebb hajóktól. Ennek érdekében a Krasny Kavkaz két darab 76 mm-es, két 45 mm-es, tíz 37 mm-es gépágyúval és két darab kétcsövű 12,7 mm-es kaliberű géppuskával van ellátva. A hajó ezenkívül rendelkezik még négy tripla 533 mm-es torpedóvetővel is.

krasnyi_kavkaz_04_1280h720_3def016c49e5b64f4a1463f093f3ee2b

A mobilitás tekintetében a Krasny Kavkaz 29 km-es (54 km / h) csúcssebességet ér el, köszönhetően a 55 000 lóerőnek, amelyet a turbinák képesek előállítani. A Krasny Kavkaz páncélvédelme hasonló a játékban már jelenlévő azonos osztályú hajókhoz – 76 mm övpáncéllal és toronypáncéllal, valamint 20 mm-es fedélpáncéllal van ellátva.

krasnyi_kavkaz_06_1280h720_0721aea8a6e9db70e6fc72d6a04a5ec0Haditengerészeti Zárt Béta elkezdődött – információ összefoglaló


Az összes War Thunder Haditengerészet cikk!


 

Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s