Hírek

Challenger 2 TES — új perspektíva

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A legjobb brit MBT új modifikációja – új ERA tömbökkel a test oldalsó részén – egy remek kiegészítése a Nagy-Britannia top-tier felállásának.

Challenger 2 TES, MBT, Nagy-Britannia, Tier VII

Előnyök

  • Hatékony védelem a test oldalain
  • Kiváló páncélzatú toronyfront

Hátrányok:

  • Rossz mobilitás


Története

A brit Challenger 2 fő harckocsi Dorchester Level 2 páncélkészlettel rendelkező változatát 2002 óta használja a brit hadsereg Irakban. 2004 végén ezeket a harckocsikat kiegészítették kombinált toronyoldali pajzsokkal és kumulatív töltetek elleni ráccsal is. Ez a konfiguráció a Dorchester Level 2F nevet kapta.

A következő, szintén a védelem javítását célzó korszerűsítésre 2008-ban került sor. A jármű oldalsó köténypáncélját alkotó NERA tömböket az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Limited által gyártott ERA téglák váltották föl.

Ez a variáns a Challenger 2 TES (Theatre Entry Standard) nevet kapta.A játékban

A Challenger 2 TES rég várt újdonság Nagy-Britannia magas rangú felállásában. Az eddigi nagy kutya, a Challenger 2 (2F) mellett, csak kevésbé jól védett alapmodellt lehetett használni hatékonyan a csatákban. Az új változat kijavítja hibáit, ami főleg a kémiai lövedékek elleni alacsony páncélvédelmet jelentette. Az ERA tömbök szinte sérthetetlenné teszik a harckocsit ellenük. Érkezésével a leghatékonyabb brit földi járműkiosztás az alábbi: két kiváló MBT, egy elfogadható légvédelmi rakéta hordozó, és egy könnyű felderítő jármű, például a Rooikat 105.

Ez az új változat hasonló karakterisztikákkal rendelkezik mint a (2F) – egy elfogadható löveg, fegyverstabilizátor, hőkamera a lövész számára és vastag toronypáncélzat. A legjobb lövedék továbbra is az L27A1 marad, amely magas átütést biztosít. Ez a modifikáció is rendelkezik a Challenger 2 típushibáival, például a hihetetlenül rossz mobilitással, ami a még nagyobb tömeg miatt csak tovább romlott a többi nyugati MBT-hez képest, és a test elülső részének gyenge védelmével.


A Challenger 2 TES a közelgő frissítés megjelenésével érkezik a brit földi fejlesztési fába.


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s