Rövid hírek

Az orosz hadsereg megkezdte a 2S25M Sprut-SDM1 modern páncélvadász csapatpróbáját

Az orosz 2S25M Sprut-SDM1 a 2S25 Sprut-SD kétéltű önjáró páncélvadász módosított változata, amely 2017 végén már készen állt a csapatpróbára a gyári tesztelés befejezése után, jelentette be az orosz katonai hírügynökség.

2S25M_Sprut_SDM1_at_Army_2016

Sprut-SDM1 prototípusa egy 2016-os kiállításon


A tesztek várhatóan 2018 első negyedévében kezdődnek és körülbelül egy évig fognak tartani, közölte az Interfax-MNA január 20-án.

A csapatpróba folyamán ellenőrizni fogják a harcjármű terep leküzdési tulajdonságait, tűzvezető rendszerét, illetve ezen vizsgálatok mellett tesztelni fogják a jármű úszását, manőverezését és tüzelési hatékonyságát a vízben. Mobilitását, gyors üzembe helyezését és a légi szállíthatóságát is meg kell vizsgálni, beleértve a Sprut-SDM1 deszantolását az Ilyushin Il-76 stratégiai légijárműtől.

2S25_sprut-SD_self-propelled_antitank_gun_tracked_armoured_vehicle_Russia_Russian_army_006

Az előd Sprut-SD a díszszemlén 1.

2008_Moscow_Victory_Day_Parade_(59-18)

Az előd Sprut-SD a díszszemlén 2.

A 2S25M Sprut-SDM1 egy kétszemélyes toronnyal van felszerelve, amelyben a fő fegyverzet a 125 mm-es 2A75M sima csövű harckocsiágyú. Ennek az ágyúnak a jellemzői gyakorlatilag megegyeznek a modernizált T-72 és a T-90 2A46M5 típusú harckocsiágyújával. A 2S25M ugyanazt a tűzerőt nyújtja, mint a T-90 harckocsi ugyanazzal a lőszerrel, de nagyobb teljesítmény / súly arány mellett. A torony teljesen körbeforgatható. Az ágyú + 17 fokos emelkedésre és -5º-os süllyedésre képes. A 2A75M lőszermennyisége 40 lövedék, amelyek közül 22 a forgó lőszertárolóban van elhelyezve, míg a maradék 18-at a jármű további tárolórekeszeiben tárolnak. A 2S25M ágyú egy korszerűsített rakétát is képes indítani, amely az Invar-M utódja. Ez a rakéta kettős robbanófejjel rendelkezik az ERA védelem leküzdésére. A korszerűsített Invar-M miatt  a Sprut-SDM1 radikálisan fejlett funkciókkal rendelkezik, pl. a rakéta hatótávolsága 2-2,5-ször nagyobb, mint bármelyik mai harckocsi fegyveré, mivel a tank lövedékek 2 000 m-es megsemmísítési hatékonysági tartományban vannak, míg az orosz katonai szakértők szerint ez az új rakétáknál 5.000 m.

Sprut-SDM-1_self-propelled_tank_destroyer_tracked_armoured_vehicle_Russia_Russian_defense_industry_left_side_view_001

Sprut-SDM1 hátulról

A másodlagos fegyverzet egy 7,62 mm-es PKTM géppuska, amely a bal oldalon található fő fegyverzethez képest és koaxiálisan van felszerelve. A távvezérelt légvédelmi fegyver a torony felső oldalán került elhelyezésre és egy 7.62 mm-es PKTM géppuskát tartalmaz. Három 902V-os Tucha füstgránát vetőt szereltek a torony mindkét oldalára. A Sprut-SDM1 a folyami átkelés vagy más kétéltű műveletek során is képes a fő fegyverrével tüzet vezetni az ellenségre.


Forrás: Jane'360 , armyrecognition.com

Kategóriák:Rövid hírek

Tagged as: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s