Rövid hírek

Amerikába tartana az SP Kinetics

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az amerikai hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.

Az ST Kinetics azt a Next Generation Armored Fighting Vehicle (NGAFV) nevet kapott harcjárművét kínálja az Egyesült Államok hadseregének, melyet a szingapúri fegyveres erők is hadrendbe állítanak 2019-től, méghozzá egy 30 milliméteres Orbital ATK Bushmaster gépágyúval és egy párhuzamosított géppuskával felszerelt, távirányítású toronnyal.

Az amerikanizált járműre a CMI Group moduláris felépítésű Cockerill 3105 tornya került, melybe akár 105 milliméteres löveg is építhető. Ezt a tornyot választotta Pandur II-es 8×8-as gumikerekes páncélozott szállítójárműveihez Indonézia is.

1200px-Pandur_II_(1)

Pandur II APC

A tervek szerint az amerikai hadsereg 2025-től használná majd a nagy tűzerejű lánctalpasokat, melyek az M1A2 Abrams nehézharckocsi és az M2A3 Bradley gyalogsági harcjármű közötti űrt töltik majd ki. A cél az, hogy egy kis tömegű, de nagy ütőerejű, 105 milliméteres löveggel felszerelt jármű támogassa a lövészkatonák műveleteit.


Forrás: honvedelem.hu

Kategóriák:Rövid hírek

Tagged as: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s