Hírek

Virginia-osztályú nukleáris tengeralattjáró: a végső hányados

Kedves játékosok!

Az amerikai Virginia-osztályú többcélú nukleáris tengeralattjárók az egyik legfejlettebbek a vízalatti nukleáris-fegyver platformok terén a világon és a játékban egyaránt.

news_us_ssn_774_virginia_com_5ca6c1f675563b88b6950f1f89fbefa3

Áttekintés

A hidegháború befejezése után az USA víz alatti flottájának célkitűzései megváltoztak. A következő generációnak várhatóan szélesebb körű feladatokat kellene végrehajtania alacsonyabb projektköltség mellett. A hidegháború korszakának Seawolf-osztályú nukleáris rakéta platformjainak cseréjéhez az amerikai mérnökök egy új, többcélú, moduláris felépítésű nukleáris tengeralattjárón kezdtek dolgozni – így a hajó könnyebben modernizálható és cserélhető- variálható fegyvereket és egyéb felszereléseket tartalmazott. 2004-ben az SSN-774 Virginia projekt vezető hajóját bemutatták az Egyesült Államok haditengerészeti flottájának. Ez a tengeralattjáró számos olyan jellemzővel rendelkezik, amelyek megkülönböztették az elődjétől: egy új nukleáris reaktort, amely nem igényel újratöltést vagy karbantartást az egész teljes élettartam alatt, teljesen új szonárrendszert és könnyebb és sokoldalúbb fegyverrendszert építettek bele. A hajó burkolatának speciális fedése, a fejlett meghajtórendszer és a továbbfejlesztett hajtómű, valamint az elszigetelt fedélzeti struktúrák hihetetlenül lopakodóvá teszik a Virginiát. Érdekes módon a hajóhoz kapcsolható egy olyan  víz alatti jármű, amelyet kirakodási műveletekhez és szabotázsokhoz lehet használni – a különleges erők 9 tagját képesek a világ bármely pontjára elszállítani.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A belső modul kiosztása lehetővé teszi a Virginiának, hogy különböző felszereléssel és fegyverrendszerrel legyen felszerelve. Az “új projekt nyílt béta tesztjében” a Virginiának egy korai szériáját mutatják be ahol a rakéták a kilövő csövekben voltak elhelyezve. Ez követi a hagyományokat a hasonló járművekhez hasonlóan. A 3. szériától kezdve, az amerikai mérnökök kicserélték a kilövő csöveket rotációs kilövő rendszerre ami 12 cirkáló rakéta hordozására volt képes. A Virginia rakétái a Tomahawk taktikai cirkáló rakétából állnak ami 12 db kilövő csőben, a tengeralattjáró orrában voltak elhelyezve. Ezek a rakéták nukleáris robbanó fejjel voltak ellátva amik 200 kilotonna robbanó erőre voltak képesek. A Virginia tudott vízi és víz alatti célpontokat is támadni az irányított Mk-48 torpedóival amiket a torpedóvető csöveiből lőtt ki. A torpedók képesek akár 55 tengeri csomóval is menni, ami lehetővé teszi a Virginia számára, hogy a nála sokkal nagyobb hajókkal és a tengeralattjárókkal is felvegye a versenyt.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A játékban a Virginia-osztályú nukleáris tengeralattjáró az amerikai tengeri erők fejlesztési ágában került elhelyezésre. A dinamika és a fegyverzet tekintetében a Virginia nagyjából ugyanazon a szinten van, mint a Yasen-osztályú nukleáris tengeralattjáró, amelytől méretében különbözik.


Az összes Silent Thunder cikk


Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s