Hírek

[WT Közösségi Esemény] Goodwood highlights és vélemény

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

Véget ért a Goodwood közösségi esemény legtöbbünk szerint nagyon jó, izgalmas és tanulságos volt. Aki szeretné megtekinteni a mérkőzésről készült vágott felvételeket azok itt megtehetik:

Unu kamerája:  unusual_

Dark kamerája: Dark_Side_

Szöveges (rövid) összefoglaló.

Figyelem, aki meg akarja tekinteni a stream felvételeket az eredményt nem ismerve, az csak a videók megtekintése után olvassa el következő részt, mivel ‘spoiler’-t tartalmaz.

Goodwood

A csata kis német fölénnyel kezdődött, itt a németek még kamatoztatni tudták ágyúikat és a nagyobb távolság adta előnyüket. A helyzet azonban hamarosan megváltozott, a német harckocsik lőszerkészlete elkezdett fogyatkozni, illetve a kiesett harckocsikat cask lassabban tudták pótolni köszönhetően annak, hogy a frontvonal sokkal messzebb volt az ő éledési pontjuktól, közben pedig a szövetségesek végeláthatatlan sorokkal rohamozták a védvonalat, miközben az erdőségeket kihasználva bújva nyomultak előre. A számbeli fölényt kamatoztatták és kitartó rohamok árán a jobb, majd nemsokkal ezután a bal oldal is összeomlott, ez pedig megindította a lehetőséget a brit és amerikai gyors könnyű harckocsik és páncélosautók számára, egy a harctér szélein történő bekerítő hadművelet megkezdésére. Ez hatalmas sikereket hozott, az egyre fogyatkozó német haderő most már egyre nagyobb irányszögű támadással szemben kellett hogy védekezzen, ez pedig megosztotta figyelmüket, miközben a már őket teljesen megkerülő páncélautók hátulról elkezdték kiszedegetni a páncélvédelemmel nem rendelkező hátravont önjáró és légvédelmi lövegeket. Mire a bekerítés teljesen végbement a német harckocsizók felének teljesen elfogyott az újjáéledési lehetősége (4-5), míg a habár számban sokkal több halállal rendelkező szövetségesek éledéseinek a száma (6-9) sokkal jobban eloszlott, így a túlerő kétszeresről három-/négyszeresre nőtt, ami ellen az ekkor már minden irányban védekezni kényszerülő, egymástól elszeparált német egységek nem tudtak kitartani. Az utolsó tengelyhatalmi harckocsik már éledésükkor körbe voltak véve, ezzel pedig minden esély elszállt a csata megfordítására. A német légierő habár nagyon hatékony volt K/D arányban, nem tudta levenni a terhet a folyamatosan légi támadásoktól szenvedő nyitott harckocsikról, akiket néha 6-8 ellenséges vadászrepülő támadott, konstans jelleggel.

(Az utálkozóknak: a németek vesztettek, igen, még ez sem jött be. Jah és még a legtöbb killt is egy éledéssel Marderral szerezték nem Tigrissel)

shot 2018.09.30 19.29.10

A mérkőzés végi statisztika

Tetszett a cikk? Valami kimaradt? Esetleg te is írnál rövid élménybeszámolót? Tedd meg bátran! Minden jó leírást/tanácsot szívesen várunk, ha azt szeretnéd, hogy véleményedet cikkben is megosszuk, küld el a wtinfo@email.com címre. (Többi elérhetőségünket itt találod.) A legjobbakat pedig ezen vagy témától függően más cikkeben az oldalon is elolvashatjátok.

2 replies »

  1. Köszönjük minden résztvevőnek, az élő közvetítést végzőnek, a nézőknek és persze azoknak akik, akik lehetőséget adtak a népszerűsítésre! Legközelebb is várunk minden érdeklődőt!

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s