Hírek

BMP-3: Segítő kéz

image

Röviden: A jelenlegi legjobb szovjet könnyű harckocsi, egy 100mm-es ágyúval és egy 30mm-es gépágyúval felszerelve.


Története

A ’70-es évek végén a Kurganmashzavod gyár egy új gyalogsági harcjárművet kezdett fejleszteni a BMP-1 leváltására. Ehhez egy új kísérleti könnyű tank alvázat (Object 685) használtak fel. A fegyverzet először egy 30mm-es gépágyúból, gránátvetőkből, géppuskákból és ATGM indítókból állt. A hadsereg elégtelennek tartotta ezt, mivel szerintük semmivel sem nyújt többet, mint a BMP-1. A fegyverzet ezért egy 100mm-es félautomata ágyúra (mely egyben az ATGM indító is), egy 30mm-es gépágyúra és egy PKT géppuskára változott.

Az állami teszteken sikeresen átment, és 1987-ben hadrendbe állt a szovjeteknél BMP-3 néven. A jármű azóta az oroszoknál, illetve több, mint 10 másik ország haderejénél teljesít szolgálatot. Az Egyesült Arab Emírségek különösen nagy mennyiséget vásárolt, itt olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint a Bradley vagy a Warrior. A BMP-3-at állandóan fejlesztik, így a mai napig az egyik legjobb a maga nemében.


image

Előnyök:

  • 100mm-es ágyú (+ATGM) és egy 30mm-es gépágyú kiváló párosítása
  • Úszóképes
  • Egész jó mozgékonyság

Hátrányok:

  • Gyenge HEAT védelem
  • A 100mm-es ágyú HEF lövedékei lassúak, nagy az “esésük”
Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A játékban a BMP-3 a szovjet/orosz könnyű harckocsi ág csúcsát foglalja el. A jármű szerepe az aktív felderítés, még ha ehhez úsznia is kell. A BMP-3 öt fős legénységét nem túl vastag páncélzat védi. Repeszektől 30mm-es páncéltörő lövedékekig bírja, ami ettől erősebb könnyedén le fogja tudni küzdeni. A mozgékonysága egész jó – 25 hp/t lóerő-tonna arány, 72 km/h végsebesség.

A 100mm-es ágyú HEF lövedékeket, és lézerirányított tankelhárító rakétákat (ATGM) tud lőni, utóbbi 750mm-es átütéssel rendelkezik. A HEF lövedék és az ATGM is lassú, így nagy távolságra nehezebb lőni velük, de könnyebben lehet fedezék mögül harcolni, és az ATGM-et könnyebb irányítani. A 30mm-es gépágyú lőszerbefűzése HEIT, AP és APCR lövedékekből áll, mely kiváló helikopterek és könnyen páncélozott célok ellen.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A BMP-3 nem tudja felvenni a versenyt az MBT-kel túlélőképesség és védelem terén, de kevesebb SP-be kerül, és mozgékonyabb. Ha hatékonyan tudod kihasználni az ATGM és a 30mm-es ágyú párosítását, ugyanolyan sikeres lehetsz vele, mint az elődjével.


Forrás: War Thunder

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s