Hírek

Baráti egységek azonosítása Szimulátor Csatákban

Radio_1a9463f3dc7dd8a9646c651afc733661.j

Valós csatákban a résztvevők közötti kommunikáció nagyon fontos szerepet játszik. A koordinációt segítendő megosztják egymással a saját helyzetüket, és a felderített ellenséges egységek helyzetét.

Egyes háborúkban azonos típusú egységek találkozhattak a csatatéren. Ezek lehettek elfoglalt járművek, vagy épp azonos helyről vett/licenszelt járművek is. Az ilyen járműveket használóknak mindig fejfájást jelentett, hogy könnyen baráti tűz áldozatai lehettek a kommunikáció hiánya miatt.

Jelenleg szimulátor játékmódban nincs a chaten kívül lehetőség az azonosításra. De pont ezért van rádió a harckocsikban, amivel akár nagy távolságról is fel kéne tudni ismerni a baráti egységeket – pontosan ezt tervezik a játékba rakni most.

A működése egyszerű lesz: az irányzékot egy jármű felé irányítva visszajelzést kapunk arról, hogy az adott jármű baráti-e és egy felirat jelenik meg az irányzékban, “Szövetséges a koordinátákon” vagy “Nincs szövetséges koordinátákon”. A fő feltétel, hogy a célpontnak végig láthatónak kell lennie.

Ezt a funkciót helikopterek is megkapják irányzék módban, illetve légvédelmi egységek számára is elérhető lesz. Utóbbiak kétféleképp is használhatják: a szálkeresztet a (légi) célponton tartva, vagy szimplán befogva radarral (amennyiben rendelkezik vele).

Az új mechanikát március 23-ig tesztelik. A visszajelzések alapján fogják eldönteni, hogy a későbbiekben berakják-e állandó jelleggel.


Forrás: War Thunder Forum

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s