Hírek

ZSD-63 AA: Duplacsövű légvédelem

A ZSD-63 AA egy kínai önjáró légvédelem az 1980-as évekből, mely Tier II-be érkezik a közelgő 1.99 “Starfighters” frissítéssel.


image

Előnyök

  • 25 mm-es gépágyú Tier II-ben
  • Magas tűzgyorsaság

Hátrányok

  • Korlátozott lőszerjavadalmazás
  • Alacsony páncélvédettség

image

Története

Az 1980-as években a kínai mérnökök a szovjet ZU-23-2 légvédelem alapján alkották meg a saját 25 mm-es légvédelmi egységüket, a PG87-et, amivel az elavult 37 mm-es egységeket akarták leváltani.

Nagyjából ugyanekkor a kínai hadseregnek nagy szüksége volt önjáró légvédelmi egységekre. Mivel nem volt idő újat kifejleszteni, a PG87 tornyot a ZSD-63 páncélozott csapatszállító (APC) testével háziasítva készült el az új légvédelem, mely a ’80-as évek végén vagy a ’90-es évek elején (de mindenképpen 1987 után) hadrendbe is állt. Nem tudjuk pontosan hány darab készült el, vagy hogy hadrendben van-e még.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A játékban a kínai légvédelmi ágra fog érkezni, a PGZ-63 elé Tier II-be. A 25 mm-es gépágyúk 600 lövedék/perc tűzgyorsasága és kiváló kezelhetősége könnyű használatot tesz lehetővé. De nem csak légvédelmi szerepkörben lesz jó, AP lövedékekkel a könnyen páncélozott ellenfelek sem jelentenek majd akadályt.

Ami a negatívumokat illeti, az alig 480 lövedék (240 ágyúnként) hat tárba szétosztva elég kevés, így jobban meg kell gondolni, hogy mire és mikor nyitunk tüzet, mint más légvédelmekkel.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Ami a mozgékonyságot illeti, azt megörökölte a ZSD-63 APC-től. Hiába csak 260 lóerős a motor benne, a könnyű súlya miatt a végsebesség így is eléri a 60 km/h-t. Ugyanakkor a könnyű súlynak természetesen gyenge páncélzat szokott lenni az ára, és ez most sincs másképp. A páncélzat legjobb esetben sem haladja meg a 12 mm-es vastagságot, ráadásul a torony nyitott, így a legénység még védtelenebb az ellenséges lövedékekkel szemben.

A ZSD-63 AA hamarosan bekerül a játékba az 1.99 “Starfighters” frissítés keretében.


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik 1.99-ben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s