Rövid hírek

Kuvait “egyedi” Abrams változatot kap

Az első szerződés, amely Kuvait új Abrams-flottájáról számolt be, december 19-én került nyilvánosságra az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának honlapján. A General Dynamics Land Systems által megkötött 24,3 millió dolláros szerződés egy “egyedülálló” Abrams-változat megtervezését, fejlesztését és építését foglalja magában, amely a Kuvaitban M1A2-K néven ismert. A szerződés várhatóan 2019. december 31-ig kerül teljesítésre.

1717364_-_main

A kuwaiti M1A2 Abrams harckocsi a Repüléstechnikai és Védelmi kiállításon december 12-14-én. Forrás: IHS Markit / James Bingham

Az Egyesült Államok Védelmi Biztonsági Együttműködési Hivatala (DSCA) még 2016 decemberében bejelentette, hogy jóváhagyásra került egy kuvaiti kérelem is, amely az emírség 218 db M1A2 harckocsijából álló flottájának korszerűsítéséről szólt 1,7 milliárd dollár értékben. Októberben bejelentésre került még, hogy Kuvait 218 darab M1A1-es alvázat, valamint motorokat és ágyúkat is igényelt, hogy megőrizhesse a meglévő Abrams-einek hadrafoghatóságát. Egy külügyminisztériumi tisztviselő elmondta a Jane-nek: Kuvait úgy döntött, hogy további harckocsikat is vásárol, ahelyett, hogy korszerűsítené meglévő tehcnikáját. “Az alvázak az új tankok kezdetét jelentik” – mondta. “Kuvait azt tervezi, hogy további alkatrészeket vásárol, mint például új tornyokat, amelyeket össze tudnak így szerelni a meglévő alkatrészekkel és végül az összes régi M1A1 új M1A2 harckocsi lesz.”

Tehát Kuvait egy – számára – egyszerű lépéssel és még aránylag olcsón megduplázza Abrams harckocsijainak számát és egyben korszerűsíti is M1A2-K változatra.


Forrás: Jane'360

 

Kategóriák:Rövid hírek

Tagged as: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s