Rövid hírek

A pakisztáni hadsereg tesztelheti a kínai Norinco VT4 közepes harckocsit

A kínai médiában olyan képek jelentek meg, amelyek arra utalnak, hogy a pakisztáni hadsereg (PA) tesztelheti a China North Industries Corporation (Norinco) VT4 közepes harckocsiját (MBT-Main Battle Tank). A január 6-án közzétett fotók szerint a Pakisztáni Hadsereg katonái egy VT4 harckocsit ellenőrzött, nem nyilvános helyen.

vt4mbt

VT4 pakisztánban

A VT4 egy harmadik generációs MBT, amelyet a Norinco exportál. Ez a harckocsi előrelépést jelentene az Al-Khalid MBT-hez képest (más néven MBT-2000), amely jelenleg rendszerben van a Pakisztáni hadseregben, bár megtartották benne a 125 mm-es ágyút, a forgó lőszertárolót és a személyzet konfigurációját.

VT4 MBT-45

VT4 MBT bemutatója egy 2016-os haditechnikai kiállításon

A VT4 (más megnevezéssel: MBT-3000) egy kimondottan export célokra létrehozott harckocsi, melynek fejlesztése 2009-ben kezdődött és az előző VT1 (MBT-2000) harcjármű jelentősen modernizált változata. Kialakítását tekintve hagyományos elveket követ: elöl a vezető, középen a küzdőtér és hátul a motor. Valamint a torony tetejére is szereltek egy távirányításos nehézgéppuskát. A tűzvezetése jelentős képességnövelésen esett keresztül az előd VT1-hez képes, mivel a parancsnoknál már megjelent a 360 fokban körbeforgatható panoráma-irányzék.

Un65ZY5

VT4 (MBT-3000) kínai harckocsi

 Forrás: Jane'360

Kategóriák:Rövid hírek

Tagged as: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s