Bemutatók

AMX 50 Foch: Rohamteknős!

Kedves játékosok!

A következő jármű ami bemutatásra kerül a francia páncélvadász ág büszkesége és az AMX 50 járműcsalád tagja: az AMX 50 Foch páncéltörő harcjármű ami az 1.75-ös frissítésben került be a játékba!

Áttekintés

A közepes tank terveinek elkészülése után, elkezdték a páncélvadász fejlesztését. Alapul a német JagdPanther szériát és Entwicklung páncélvadászainak terveit vették alapul. Az alváz, felfüggesztés és motor egy az egyben megegyezik az AMX 50/100-éval, így a harckocsi birtokolja a német közepes páncélvadászokra jellemző mobilitást, és fordulási képességet köszönhetően váltójának, mely lehetővé teszi neutral (egy helyben való) fordulását, ami a rögzített ágyú miatt nagyon fontos egy páncéltörő harcjárműnél.

301px-1950_CANON_AUTOMOTEUR_AMX_50_FOCH_1

Először a Foch a 1950. július 14-én a párizsi katonai parádén mutatkozott be a nagyvilágnak.

Bár a prototípust hosszú távon támogató járműként tervezték meg, amely támogatja az AMX 50 közepes harckocsikat a harctéren, az egész projekt hamarosan teljesen feleslegessé vált, amint a 120 mm-es ágyúval felfegyverzett AMX 50 verziót kifejlesztették. Mivel nem volt más előnye a közepes harckocsival szemben, a projektet törölték. Összesen csak 2 db AMX 50 Foch prototípus készült.


amx_50_foch_07_1280h720_820cfc73a19e7554a050dc16397515de

AMX 50/120 és a Foch

A War Thunderben a Foch egy igazán fenyegető harckocsi pusztító a francia földi erők kutatási fájának V. rangjában, amely a játékosoknak egy nagyon igényes csomagot nyújt az erős védelemhez, az erőteljes tűzerőhöz és a jó mobilitáshoz. A Foch-hez hasonló harcjárművek már jó ideje körül vannak a játékban. A páncélvadászok, mint például a Jagdtiger, a T95, a Tortoise hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, különösen a védettség és a tűzerő szempontjából. Többnyire ezek a járművek csekély mozgékonysággal bírnak, feladatuk vagy a védelem, vagy a lassú és erőteljes előrenyomulás (HASZNÁLAT) az kemény páncélzatuk és erős ágyújuk révén. A Foch esetében ehhez még jó mozgékonyság is társul.

Páncélzata kialakításánál a szemből való védelem volt a fő szempont, így a frontjára egy 55 fokban döntött 180 mm vastag páncéllemezt raktak, aminek közel 300 mm-es effective értéke a (c)heat-fs-en kívül minden ellen tökéletes védelmet nyújt. A tank hosszanti páncélozását két részre oszthatjuk, a legénységi tér felülről 30 mm oldalról 70 mm védelmet kapott, a motortér 20- és 40 mm. A tank hátulról és a lánctalpaknál ugyan úgy 40 mm. Ez a védettség elég a hagyományos repülök, szinte minden tank ellen szemből, és a kiskaliberű légvédelmek ellen. Sajnos a játékban még az elülső felépítmény páncélja is csak 40 mm (reméljük ezt majd a későbbiekben javítják), illetve a lánctalpak közötti rész nagy gyenge pontja.

Ahelyett, hogy a “mozgó bunker” -nek nevezzük, a Foch komoly mozgásteret és választási lehetőséget biztosít a parancsnokoknak a csatában. A csatatér másik oldalán a védelem összeomlott és segíteni kívánsz a védekezésben? Nem probléma. Az ellenség védelmeit áttörték és gyorsan ki kell használni az áttörést? Persze, csináld. Amint pozícióba került, a játékosok pusztító módon használhatják az erős 120 mm-es ágyút. Bár a AMX 50/120-nál ugyanaz az ágyú található, a Foch nem rendelkezik táras töltőmechanizmussal, a hagyományos töltési elvet használták fel a fejlesztők. A Foch tűzgyorsasága 3-4 lövés / perc, attól függően, hogy milyen a legénysége.
Ágyúja egy 120 mm-es SA46 lett, melynek átütése (257 mm) elegendő, hogy még a legkeményebb ellenséges tankokat is képes legyen beütni, és habár nincs benne robbanóanyag (szokásos francia) ‘egylövésezni’ sem nehéz vele. Kiegészítő fegyverzetnek egy német 13 mm-es MG151-et kapott, amely tűzgyorsasága megfelelő repülők ellen, átütése pedig veszélyessé teszi bármilyen könnyen páncélozott harckocsi és légvédelemmel szemben.

amx_50_foch_06_1280h720_2c5cd2eb6dfa7372f13a718d620d1eaf

Mit gondolsz az AMX 50 családról? Írd le hozzászólásban tapasztalataidat.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Bemutatók, Hírek

Tagged as: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s