Hírek

Re.2000 – az Olasz Sólyom

Kedves játékosok!

A War Thunder 1.77 frissítésében elindul a Reggiane olasz vadászok régóta várt ága. Köszöntsük az első modellt – a Re.2000 serie 1-t!

Áttekintés

Ez egy rövid áttekintés és hamarosan bővebb cikkel jelenkezünk erről a számunkra is fontos történelmi vadászgépről.

A Reggiane feladata volt, hogy egy vadonatúj vadászt tervezzen – amely egy csillagmotorral és nagy kaliberű fegyverekkel van felszerelve – az Olasz Királyi Légierő részére. Ez az olasz mérnöki vállalat korábban csak nagy bombázókon dolgozott. A mérnökök, Roberto Longhi és Antonio Alessio azonban biztosak voltak benne, hogy valami újat hozhatnak létre. A pályázatra tervezett monoplan vadász építése alumínium ötvözetből készült és az amerikai Seversky P-35 projekt ihlette. A Re.2000 – ahogyan azt az alkotók nevezték – 1939 nyarán kiterjedt tesztelésen ment keresztül. A vadász kiválóan repült és gyorsabb volt többi pályázóhoz képest.

re2000-3

Re.2000

Amikor a Bf 109 E – a korszerű német vadász ellen fordult – a Re.2000 sokkal könnyebben manőverezhetőnek bizonyult. Meglepő módon a fém monoplán még a mozgékony Fiat CR.42 -t is lepipálta a tesztelés során! Azonban a Re.2000 végül elvesztette az olasz légierő részére a sorozat gyártásra vonatkozó tendert – a tesztelés során az üzemanyagtartályokban szivárgási problémákat találtak. A külföldi ügyfelek viszont kifejezett érdeklődést mutattak – a britek 300 darabot rendeltek a RAF-nak (persze, a parancsot törölték, amikor Olaszország csatlakozott a háborúhoz) valamint Finnország, Jugoszlávia, Svájc és Portugália is érdeklődést mutatott. Svédország megvásárolta a modell 60 darabját, Magyarország pedig 70 darabot vett illetve a licenc gyártás jogát is megvásárolták (a magyar változatok a “Héja” megnevezést kapták). Az első Re.2000 sorozat megtervezése volt a Reggiane jövőbeli fejlesztéseinek alapja, amely sokkal sikeresebb volt, mint a rosszindulatú elődje.


re_2000_int_04_1280n720_0e1b8c3fb968b68bf0cde476976b006c

A War Thunderben a Re.2000 serie 1 –es az olasz légierő fejlesztési ágának a első helyén jelenik meg és megnyitja a Reggiane harci ágat. Nem lenne túlzó azt mondani, hogy a Re.2000 a rangját és a harci értékelését tekintve az egyik vitathatatlan vezetője lesz a játéknak. A vízszintes 530 km / h-os sebessége és kiváló kezelhetősége pozitív egy monoplán számára és fémszerkezete rendkívül robusztussá teszi a repülőgépet. A vadászgép két nagy kaliberű Breda-SAFAT géppuskával van felszerelve, amelyek 600 lőszerrel vannak ellátva – ez nem elég ahhoz, hogy egy terjedelmes bombázót lelőjön, de elegendő néhány kisebb trófea megszerzésére.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ki kell próbálnod ezt a könnyen irányítható repülőgépet a War Thunder 1.77 “Advancing Storm” frissítésében ! A következő frissítésekben bővíteni fogják a Reggiane harci ágát.

Találkozunk a csatatéren!Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés újdonságai4 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s