Hírek

Bronzérmes magyar csapat nagy nemzetközi versenyen

Hatalmas magyar siker született War Thunderben.  Harmadik helyet ért el magyar csapat a 6 v 6 Simulator versenyen.

(Sajnálatos módon a sok csaló elriasztotta a versenyektől a legtöbb játékost, a első helyeket általában csalók viszik el, és az ember is csak bosszús lesz tőle, ha csalók ellen kell játszania.)


Az E-100 szerzésének lehetősége viszont megmozgatta a magyar és a többi nemzet versenyző (e-sport) játékosait, nemzetünk 3 csapatot állított ki a csapatversenyekre, 2-t simulator, egyet pedig realistic ‘nehézségen’.

A következőkben a “Magyarok” nevű csapat útjával fogunk részletesebben foglalkozni, de előtte megemlítjük, hogy a másik két csapat is a dicsérendő összesített 10. helyet szerezte meg, a PUMA101 az RB, a kenyermax pedig az SB versenyen. Előbbit a Thunder League-s Poltergeist, míg utóbbit a negging nevű csapat ejtette ki.

A Magyarok útja

A Magyarok csapata főágon a döntőig menetelt, majd sajnos, mind a fő mind a vigaszági legjobbtól kikapva a harmadik helyet szerezte meg, tekintsük is meg hogyan jutottak el idáig.

A sorsolást mindenki izgatottan várta, Fortuna asszony azonban nem volt jó kedvében, a Magyarokat két Thunder League-es csapattal a Verve-vel és a Poltergeist-tal (továbbiakban PLG), utóbbi kiegészülve a Promo legjobbjaival, dobta egy csoportba, így azonnal nehéz feladat elé állította a Magyarokat: az egyiket meg kell verni a továbbjutáshoz. A Magyar csapatban mind volt MdV-s játékosok gyűltek össze, akikkel még a játék fénykorában folyamatosan a Thunder League főágába kerüléséért küzdöttünk, így ellenfeleinket már nagyon jól ismertük.

Első mérkőzést a PLG csapata ellen játszottunk, a taktikai felkészülés ellenére is gyors vereséget szenvedtünk az első fordulóban, köszönhető ez annak is, hogy játékosaink nagy része 2 hét vagy hosszabb idő óta akkor indította el először a játékot, így kudarccal sikerült bemutatkozni.
A második fordul előtt komoly volt a tét, ha nem verjük meg kétszer egymás után most a PLG-t, akkor másnap a Verve-t kell legyőzni a továbbjutáshoz. Szerencsére ezen kockázatot elkerültük, a berozsdásodott reflexek újra mozgásba lendültek, a beidegződött mozdulatok újra agyunkba villantak és kimagasló csapatmunkával brillírozva a PLG-nek esélye sem volt ellenünk.

A kiharcolt győzelem, miatt a Verve ellen csak helyosztót kellett játszani, így meg is kezdődött a mérkőzés előtt a matekozás, az biztos volt hogy ha nyerünk a GuPDS, míg ha másodikként jutunk tovább a RED ellen fogjuk első főági mérkőzésünket játszani, azonban terveinkben a nagyobb veszélyt jelentő csapatok elkerülése volt a cél. A győzelemre kevesebb figyelmet fordítva a Verve elhódította előttünk az első helyet, így másodikként, a főág déli felébe jutottunk.

Másnap első ellenfelünk a RED, míg második a links vs lionspride győztese volt. Komoly felkészülés előzte meg a mérkőzést, mivel a RED egy veszélyes csapat hírében állt, Dungeon_Keeper játékosuk pedig több versenyen elért első hellyel is büszkélkedik. Utólag megítélve jobban megijedtünk, mint kellett volna, a RED-et Sínán könnyedén megvertük, majd a második mérkőzésen a links-en már megerőltetés nélkül átsiklottunk.
Már eközben a következő napi ellenfeleinket néztük, ami látszott, hogy nem lesz piskóta. Első ellenfelünk a lightning és a G_A_M_B_1_T vezette Krass győztese lesz, míg utánuk vagy a Tutti-t vagy a Bucchin-t feltételeztük ellenfélnek. A Bucchin hírhedt játékosokból állt, a Tutti-t pedig jól ismertük, baráti kapcsolatban állt az MdV-vel, egy megnyugtató aspektus volt, hogy Peta(a Tutti vezetője) aktívan rész vett a versenyen, és ő nem tűri, hogy olyan csatában a csapattársai csalást használjanak, amin ő is részt vesz.

Végül a Krass ellen kezdtünk Kuban-on. Valamilyen okból az ellenfél legismertebb játékosa (Gambit) nem vett részt a mérkőzésen, az eredmény 2-0.
A Tutti ugyan megverte a Bucchin-t, de nagy meglepetésre az Easyplay-en nem sikerült felülkerekedniük, így még a pályára való taktikai felkészülés mellett az ellenfelünkből is gyorsan fel kellett készülni, miközben még az a hatalmas nyomás is ránk nehezedett, hogy az E-100-tól már csak ez az egy match választ el minket.  A felkészülés csak a második fordulóra sikerült rendesen, taktikájukat kiismerve a már jól ismert kölni pályán végül 2-1-re győzedelmeskedtünk.

Ezután örömből játszva Poland pályán gálamérkőzés hangulatban vertük el a Dynamight-ot is kiejtő, addig még fordulót sem veszített 4MP csapatot, amivel már a 3. helyet is magunkénak tudhattuk. A késő esti mérkőzésen azonban már a komolyabb koncentráció hiánya, és az ellenünk kitalált ENP taktika a főági döntőben megállította a Magyarok csapatának menetelését.

Egy hosszabb 5 napos szünet várt a csapatra, majd pedig a megint csak hírhedt Nasty ellen kellett lejátszanunk a vigaszági döntőt Kuban pályán. A Nasty múltja miatt nagyon sokunknak rossz szájíze lett, már a csatába is negatív hangvétellel indultunk, illetve a hosszabb kihagyás is rosszat tett a csapatnak. A nasty ezt és félelmetes pályaismeretüket kihasználva mestertervüket tökéletesen lebonyolítva megszerezte a győzelmet, majd másnap a főági döntőben az első helyet is.


Szeretném kifejezni, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra, ekkora siker még nem született sokfős csapatban nagy bajnokságon, tovább tetézi, hogy az E-100 miatt nem csak a Magyarok, de  több nagyobb csapat is indult a versenyen, szinte az összes még létező volt Thunder League-es csapatot beleértve. 
Büszkén mondhatjuk, hogy hazánk már az 1v1 és 2v2 aranyérem és 4v4 ezüstérem mellett 6v6 bronzéremmel is rendelkezik. 
([Tudtommal] Első birtokosai:  KisMaCi, HeyBalii_EH, Br3nor, Franktamas,  utóbbi három rendelkezik a 2v2 aranyéremmel, míg a 4v4 ezüstéremmel a megnevezett utolsó három és Kopimen büszkélkedhet.)
A 6v6-os csapat Bronzérmes játékosai Gaijin a sorrendezésében:
HUNpetiGaMeR, Balint_HUN, tegla97, HeyBalii_EH, vasokol500, EpicKodaHUN, TESLAMENHUN, Franktamas.

Elbúcsúzásul pedig a csapatuk jelszavát mondanám:

A sagittis Hungarorum, libera nos Domine!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s