Hírek

WT WiKi – Moduláris repülőterek az Elhúzódó összecsapásokban

Kedves játékosok!

Az Elhúzódó összecsapás – Enduring Confrontation is változáson esett át az 1.85 frissítés során, mégpedig a Moduláris felépítésű repülőterek által. Ezt fogjuk most taglalni.

A repülőterek most négy független modulból állnak, amelyek funkcionális zónákat képviselnek és külön képesek károkat szenvedni. Minden modul saját kis gombjával van jelölve RB-ben a nagy repülőtér sarkában. Az SB-ben nincsenek ikonok, de a térképen a repülőterek elrendezésének sarkaiban kis négyszögletes mutatók találhatók (a kis pálya).

Egy adott indikátor színe azt jelzi, hogy mennyi kárt szenvedett a modul. Az ikonok és indikátorok elhelyezése azonos. A bal felső saroktól kezdődően és az óramutató járásával ellentétes irányban:


Az kis repülőteret ábrázoló ikon a repülőteret ábrázolja. A repülőtér legnagyobb és leglátványosabb része, ez egy hosszú, téglalap alakú sima, simított föld vagy betonlemez, azaz a kifutópálya.


Az üzemanyag-raktárakat a hordó ikon képviseli. Ez egy kis terület ládákkal, hordókkal és megfigyelő posztokkal a sarkokban. Ez a legkisebb zóna. Felelős a repülőgépek üzemanyag-ellátásáért és újratöltésért illetve ennek a folyamatnak a gyorsaságáért.


A repülőgép sziluettjével ellátott ikon a “parkolóhely”. A második terület mérete és láthatósága szempontjából nagy repülőgép-hangárok sorából áll. Felelős a javítás sebességéért.


A lakóövezet, ahol a személyzet szállása található, sátor ikonnal van jelölve. Ezt a területet állandó épületek és ideiglenes (sátrak) szerkezetek foglalják el. A “parkolóhoz” hasonló nagyságú. Felelős a többi zóna javítási sebességéért.


Az egyes modulok ikonja vagy jelzőfénye megmutatja, hogy milyen sérült. Mint korábban, a modulokat a bombák károsíthatják . A zóna csak akkor sérül meg, ha az adott modul közvetlen találatot kap. A már elpusztult vagy hiányzó zóna nem számít – még akkor sem, ha a találat a repülőtér területén belül történik.

A zóna károsodásának mértéke határozza meg, hogy milyen gyorsan tudja elvégezni a funkcióit (kivéve a repülőteret, amely vagy működik, vagy nem). Minél több sérülést kapott a modul, annál lassabban fog működni. A zónák integritását az ikonok és indikátorok színe mutatja:

  • Zöld: a zóna nem sérült, vagy kevesebb, mint 30% -os sérülést szenvedett el. A repülőteret normál sebességgel hajtja végre.
  • Sárga: 30% -tól 70% -ig sérült. Ez a konkrét zóna lassabban hajtja végre funkcióit (a repülőgépek javítása / újratöltése / tankolása, a többi zóna javítása).
  • Vörös: több mint 70% sérült. Ez a konkrét zóna jelentősen csökkentett sebességgel hajtja végre funkcióit.
  • Fekete: a zóna teljesen elpusztult, és funkcióit rendkívül lassan végzik. Ha a repülőteret megsemmisítik, az új repülőgépek nem tudnak innen spawnolni.

A repülőgép által elszenvedett kár mennyisége összességében nem befolyásol semmit. Továbbra is rendesen működik a repülőtér, amíg teljesen el nem pusztul. Mindaddig, amíg a repülőterület lakóövezete továbbra is működik, az összes többi zóna integritása fokozatosan növekszik – javításra és helyreállításra kerül egy bizonyos sebességgel, amely attól függ, hogy mennyi kárt szenvedett a lakóövezet. Ha a lakóterület megsemmisül, a többi zóna rendkívül lassan javul. Az összes modul tartóssága ugyanaz, kivéve a kifutópályát, amely kétszerese a többi zóna tartósságának. A korábbiakhoz hasonlóan a modulok tartóssága a BR szinttől függ.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy az új szerelőknek köszönhetően a moduláris repülőterek már nem tűnnek el akkor sem, ha az összes modul teljesen megsemmisül. A bombázott repülőtér már nem fog eltűnni a repülőgéped alatt, ahogy felszállsz, és szélsőséges esetekben akár sík felületként is használható a végső leszálláshoz. Ezen túlmenően, még akkor is, ha az összes repülőtérmodul megsemmisült, funkciói még egy bizonyos idő eltelte után is helyreállíthatók. – tehát lassan, de újjáépül és közben is mint sík mező használható.

Remélik, hogy ez az új moduláris repülőtér intenzívebb és izgalmasabb lesz az Elhúzódó összecsapásban, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy teljes mértékben fejlesszék taktikai készségeiket, mivel a modul megsemmisítése nem egyezik meg a repülőtér elpusztításával és nem is mindegy milyen sorrendben semmisülnek meg a modulok. Ilyenkor is még mindig leszállhatsz és elszállhatsz egy elpusztult modulokat tartalmazó repülőtérről.

Emiatt jelentősen nehezebb lett egy repülőteret teljesen kiiktatni, mivel el kell pusztítani az összes modult. Ne feledd azonban, hogy ha egy csapat elveszti az összes repülőterük kifutópályáját és többi modulját, akkor is még mindig megnyerheti a csatát.


A képernyőkép leírása: “A” repülőtér: A repülőteret megsemmisítették, és a parkoló megrongálódott. Az új repülőgépek nem tudnak spawnolni, és a javítási sebesség csökken. “B” repülőtér: minden modul rendesen működik. “C” repülőtér: a repülőteret megsemmisítették, megsérült az üzemanyag-raktár, és a parkolóhely súlyosan megsérült. Az új repülőgépek nem tudnak fejlődni, a tankolás és az újratöltés sebessége csökken, a javítási sebesség jelentősen csökken.Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s