WT vicces

War Thunder vicces: eltűnő növényzet

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

Talán sokatok tudja már, hogy a játékban egyre gyakrabban előfordul az a hiba (2018 novembere óta létezik), hogy a játék egyáltalán nem, vagy nem rendesen rajzolja ki a növényzetet adott játékosok számára. Most ezzel kapcsolatban hoztam egy személyes képalbumot, illetve komolyabban is utána jártunk a témának, illetve a Gaijin hozzáállását és reakcióját is megtudakoltuk.

A kép galériát itt tekinthetitek meg:

Ez egy bug, ami két esetben fordulhat elő:

  1. Ha a játék renderelése megőrül, ilyenkor egy egyszerű játék újraindítás megoldja a problémát.
  2. Ha a videokártyád kifogy a memóriából, de ezt a játék nem veszi észre, és kommunikációs hiba lép fel a GPU és a játék (directx) között. Ezt gép újraindítással lehet orvosolni, megelőzni pedig azzal, hogy a játékot nem directx-el játszod. (OpenGL-lel szebb lesz, de mivel nincs rá optimalizálva sokkal több erőforrás [gépigény] kell neki)
    • Ezt sikerült rekreálni, mérkőzés közben a játék számára elérhető videokártya memóriája méretének drasztikus csökkentésével. Legtöbbször a játék csak crash-elt (exception), de néha előjött a képeket látható bug.

A hibáról a Gaijin is tud, ezért nem fognak banolni, a javítása a to-do listán van. (Mivel a hiba egyre gyakrabban előfordul, amint ilyennel találkozol, indíts újra a játékot, és akár a gépet is, mivel a hiba többszöri kihasználásáért már járhat retorzió.)

(A hiba szándékos előidézése nem ajánlatos, mivel legtöbbször csak crash-t okoz, illetve ha sikerül is, igaz, hogy a növényzet hiánya előnyhöz is juttatja a játékost, de hátrányhoz is, mivel nem tudja hol vannak a tárgyak amikben harckocsija elakadhat, megpróbálhat olyan ellenfélre lőni, aki egy lövedéket felfogó fedezék mögött van, vagy kidönthet fákat haladása során, utóbbi kettővel pedig hamar felhívhatja magára a figyelmet az ellenfél körében)

Frissítés:
Jelenleg a technikusok a sok eltűnő lövés, teleportáló harckocsik, eltűnő-megjelenő textúrák és hasonló, eddig is jelen lévő, de most nagyon megnövekedett számú hibát okozó serverhibák javításán dolgoznak. Ezen növényzeti hibára csak az előbb említettek kijavítása után fog sor kerülni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s