Hírek

World War játékmód – Fejlesztői interjú

Amellett, hogy rengeteg információ megtalálható a játékmód mechanikáit illetően a Wiki cikkeiben (angolul), illetve a War Thunder Info cikkében (magyarul), ezen a Dmitry Gordeev-val Game Designer/játékfejlesztővel, és az új játékmód atyjával készült interjúban további információkat tudhatunk meg a World War-ral kapcsolatban, kezdve az alapoknál.

— Üdvözlet Dmitry. Kérlek áruld el nekünk, honnan jön a játékmód ötlete?

Szia. Már amikor elindult a War Thunder, egyértelmű volt, hogy szükség lesz egy olyan történelmi játékmódra, amelyben a játékosok valós történelmi események hősei lehetnek, a normál csaták korlátozásai nélkül.

Utóbbival ellentétben a történelmi csatákban a két fél drámaian eltérő körülmények között küzd, ahol különbözőek harci feladatok és az elérhető járművek. Ilyen mechanikák nem megfelelőek a normál csatákhoz, mivel a két harcoló félnek különböző módon kell játszania a győzelemért.

Ugyanakkor a World War csatáit egy közös cél köti össze: teljes hadműveleti győzelem. A World War fő jellemzői a kiszámíthatatlanság, a komplexitás és a különlegesség.


— Többet szeretnénk megtudni arról, hogy hogyan működik a játékmód.

A játékmód egy igen nagy dolog. Először is létrehoztuk külön játékmotort a World War számára. A játékosok számára csaták érhetőek el, ami egy-egy ‘szelete’ a nagyobb hadműveleteknek. A hadseregeket a parancsnokok irányítják a térképen, a játékosok pedig a csatákban vesznek részt, így közösen befolyásolva a hadműveletet. Ezáltal kialakulhat egy olyan hadművelet, amely követi a történelmi alapját, de olyan is amely radikálisan eltér attól.

A World War szezonokból fog felépülni, melyek sok szempontból változatossá teszik majd a játékmódot: Különböző csaták lesznek eltérő években, vagy akár teljesen más hadszíntérre kalauzolják el a játékosokat, így mások lesznek a kitűzött feladatok is. Minden szezon végén a leghatékonyabb századokat és játékosokat megjutalmazzuk értékes nyereményekkel, amik szintén változnak szezonról-szezonra.

A hadműveletek általános menete mely figyelembe veszi a felek történelmi erejét a művelet elején, míg lehetővé tesz bármilyen végkifejletet azonos lesz minden szezonban.


— Mi történik egy csatán belül?

Ahogy azt már korábban említettük, a csaták olyan valós eseményeken alapulnak, amik a második világháború során történtek meg. Ezek mindegyike egy valóélet-beli globális térképen lesz elhelyezve, amin a hadseregek találhatóak. A hadseregeket olyan járművek alkotják, amelyek az akkori parancsnokok rendelkezésére álltak. A játékosok meghívást kapnak, hogy az egyik fél oldalán harcoljanak, a csata kimenetele pedig követheti a történelmi eseményeket, de el is térhet attól: Például korrigálhat egy taktikai baklövést, melyet a háború dokumentációja ránk hagyott. A csatákban nem csak a századok tagjai vehetnek részt, hanem minden játékos. Ehhez csak ki kell választaniuk melyik oldalon szeretnének harcolni, majd az elérhető csaták közül kell választani.


— Hogy néznek ki ezek a csaták a játékosok számára?

Ezek alapvetően ismerős helyzetek lesznek, de ami egy csata elején történik, azt befolyásolják a hadseregek típusai, a járművek, valamint a hadseregek jelenlegi állapota, fegyverzete, sőt még a szektor tulajdonsága is, ahol megütköznek. Mindezek meghatározzák a küldetés típusát és a célokat is.


— Például?

Tegyük fel, hogy egy repülőraj támad földi egységeket – a feladatuk a járműoszlop támadása, míg a védők a légvédelmi egységeket irányítják, és feladatuk visszaverni a támadást.

Ugyanekkor a front túloldalán a harckocsik beásott ellenséges pozíciókat támadnak. A beásás nyilvánvalóan megnehezíti a támadók dolgát, akik célja a jól megerősített pozíció elfoglalása. Az idő nem a támadó egységek oldalán lesz, így hogy segítséget kapjanak, a támadó oldal parancsnoka támadó repülőket küldhet csatába. Ezek azonnal elérhetőek lesznek a támadó játékosok számára.

Rengeteg lehetőség van! Létrehoztunk egy Wiki cikket a küldetésekről is, de lényegében minden csata egy kis World War.


Elég érdekes és ambiciózus ötletnek hangzik, de hogyan fog a játékmód fejlődni a jövőben?

Természetesen új csatákat, jutalmakat, valamint küldetések sorát fogjuk még behozni, emellett követni fogjuk a visszajelzéseteket és javaslataitokat a játékmóddal kapcsolatban.

A jövőben haditengerészeti járművek is részt fognak venni a csatákban és van rá lehetőség, hogy háború utáni esemény is legyenek, illetve alternatív történelemre is van lehetőség.


Mit tudsz még nekünk elmondani a World War módról?

Egy fontos részletet még el kell, hogy mondjak ami ha nem lett volna, a World War mód legjobb esetben is csak késne. Sokan századok és játékosok egyénileg segítettek nekünk fejleszteni ezt az új játékmódot hosszú teszt csatákkal és az ötleteik megosztásával, amik közül sok meg is valósult.


Köszönjük Dmitry Gordeev-nak, a Gaijin game designer/játékfejlesztőjének, és a World War mód fejlesztőjének az érdekes beszélgetést.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az elkövetkezendő devblogokban további részleteket fogunk megtudni a World War móddal kapcsolatban. Addig is keressétek fel az angol nyelvű Wiki-t és magyar nyelvű cikket, ahol rengeteg információt találtok.

Zárt béta résztvevők, nagyon köszönjük a segítségeteket! A hozzájárulásotokat nehéz lenne túlbecsülni.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek, Q&A

Tagged as: , , , ,

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s