Hírek

World War – Válaszolunk a kérdéseitekre

Feldolgoztuk az első napok utáni visszajelzéseiteket, így szeretnénk választ adni néhány gyakoribb kérdésetekre, valamint megemlítünk pár hibát melyet feltártunk, és javítani fogunk.

Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy jelenleg a nyílt teszt fázisában van a játékmód, ahol a nagy játékosszám rávilágított néhány olyan problémára, amelyeket nem vettünk észre a zárt béta idején.


Kezelőfelület

— Q. Nagyon nehéz a csaták kiválasztása, mivel a lista “ugrál”. Tervben van ennek javítása?

A. Ez a probléma a tömeges teszteléssel jött elő. Az egyik legfontosabb fejlesztendő területnek ezt tartjuk, így a következő WW menetre már egy javított felületre számíthattok. Fontolóra vettük egy “Gyors Csata” gomb berakását is, amely szűrőkkel segítené a keresett csata megtalálását és a gyors csatlakozást.


— Q. Nem lehetne a csata előtti felkészülést egyszerűsíteni? Jelenleg bonyolulttá teszi, hogy minden egyes csata előtt össze kell állítani a saját készletünket.

A. Erre már van mechanika, a “Generate vehicle preset” gomb a képernyő jobb alján automatikusan összeállít egy készletet az elérhető járművekből.


— Q. Lesz marker (jelölő) nélküli mód?

A. Nincsenek ilyen terveink jelenleg. Úgy gondoljuk, hogy a korlátozott markerek (amik csak akkor jelennek meg, ha a legénység közvetlen rálátással rendelkezik az ellenségre) jelentik az utat az AB és RB játékosok egyesítésére egy módon belül, míg elég komplex marad mindenki számára.


Egyensúlyozás

— Q. Miért van ekkora eltérés a küzdő felek ereje között?

A. A World War játékmód nem egyszerű csatákat, hanem azok sorát, azaz egész hadműveleteket szimulál. Ebből kifolyólag néha erősebb ellenféllel kell megküzdened. A szándékosan elkészített egyenlőtlen oldal ezen játékmode legfontosabb tényezője. Persze az oldalakat mindig úgy állítjuk ki, hogy ne legyen lehetetlen a gyengébb oldalnak sem nyerni. Ahogy az idő halad egyre jobbá kívánjuk tenni a játékot.

Az adott oldal győzelmi esélyeit az oda spawnoló játékosok határozzák meg. Ha a nehezebb oldalra éledsz, nagyobb esélyed van több ellenfelet ölni, és több pontot szerezni, a csapatod listáján előrébb végezni.


— Q. Néha elég értelmetlen feladat, mikor bombázóval, bomba nélkül (stock bombával) kell rengeteg légvédelem ellen harcolni.…!

A. A bombaterhet és egyéb hasonlókat a csatát indító század vezetője állítja be az adott csatára, ha nem kapcsolta be a bombákat, vagy a nagyobb bombákat az adott repülőre, akkor csak a stockos bombákat tudod használni. Ha szükséged lett volna bombára, de nem kaptál az a csatát indító parancsnok hibája, ahogy az a való életben is lenne.

Ezen elemet nagyon fontosnak tartottuk, hogy bevezessük. Bárki választhatja, hogy nem harcol olyan csatákban, ahol nem kapja meg az általa kívánatosnak ítélt felszerelést. Ha nem vagy megelégedve keress másik csatát, ahol a század vezetője engedélyezte a kívánt felszerelés/bomba/stb. használatát.


— Q. Rengeteg csata van, ahol alig vannak játékosok és azok is hamar kilépnek.

A. Ezt mi is nagyon közelről figyeljük. Erre a hétre is már megnöveltük a követelményeket, amiket egy századnak teljesítenie kell, hogy részt tudjon venni a World War mode-on.


Gazdaság

— Q. Nem gondoljátok, hogy a World War díjak túl gyengék?

A. A World War mode díjai teljesen konzisztensek a random csata jutalmazásokkal. A “Battle of Vitebsk” díjai a tier I-II díjaival megegyezőek..


— Q. Hogyan lesz a század 20 legaktívabb tagja kiválasztva a díjakra? Azon parancsnokok, akik a térképet kezelik, és csatákat szervezik lesznek ezen tevékenységük miatt kompenzálva?

A. A századoknak már elérhető egy fül, ahol megtekinthetőek a játékosok sorrendje. Ezen lista hamarosan a WWM főmenüjébe is hozzáadásra kerül.

A parancsnokok díjazása nagyon komplikélt lenne. Gondolkodunk rajta, hogy valahogy lehet meg tudjuk oldani, de ezt csak jövő mondja meg sikerül-e.


További változtatások
  • Mostantól csak 20 vagy annál nagyobb tagszámú század indíthat WWM csatát. (Az ezüstért alapított századok ezzel kiesnek.)
  • Az auto listafrissítés kikapcsolva, és helyette egy frissítés gomb hozzáadva. Ezzel megoldották a folyamatosan ugráló lista problémáját.
  • Megnövelték a spawn protectiont.
  • Mostantól nem tudsz csatába lépni, ha nincs meg egyik szükséges járműved sem.
  • Készülünk egy olyan metódussal, amelyet legkönnyebb úgy leírni, hogy szakaszoknak fenntartott hely – ez legtöbb csatára bevezetésre kerül, és a csatában eltelt idővel fogy, így szakaszok nem tudnak a csata végén hirtelen nagy számú játékost a csatába vinni, ezzel utolsó percben megfordítani a csatát.. 

Nem feledjétek, hogy a saját járműveiteket használjátok, ha lehet, mivel, ha a játék ad, azt stockosan(javító és tűzoltó nélkül) adja 1-es szintű legénységgel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s