Hírek

Alvis Stormer HVM: Urald az eget!

A Stormer HVM jelképezi a brit légvédelmi fejlesztések csúcsát. Egy kis hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer háziasítása egy mobil platformmal ideális kombináció a földi egységek fedezésére.

Röviden: A Stormer HVM az egyik legmodernebb, és legkülönösebb kinézetű légvédelmi rakétarendszer a játékban. 20 irányított rakétával rendelkezik, melyek mindegyike képes szétválni 3 irányított, robbanó volfrám lövedékre.

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Története

1986-ban a szuperszonikus repülők és támadó helikopterek jelentette veszélyekre reagálva a Brit Védelmi Minisztérium megkezdte a “Starstreak HVM” (High Velocity Missile, Magas sebességű rakéta) légvédelmi rakétarendszer fejlesztését. A gyártást a Shorts Missile Systems cég végezte. 1997 szeptember elsején állt hadrendbe a Brit Hadseregnél. Alapvetően három változatát fejlesztették ki: hordozható, telepített és mobil. Később egy negyedik variáns is elkészült, a légi változat, de ennek nem találtak praktikus alkalmazást.

A Stormer páncélozott csapatszállító készítéséhez felhasználták az FV101 Scorpion meghajtási rendszerét, váltóművét és alvázát. 1975-ben a Stormer alapján hozták létre az FV102 Striker tankelhárító rakétarendszert. Mivel sikeres járműalapnak bizonyult, létrehozták a légvédelmi változatát is, az Alvis Stormer HVM-et.


image

Előnyök:

  • Egyedi AA rakéták
  • Jó sebesség

Hátrányok:

  • Magas felépítmény
  • Gyenge páncélvédelem
image

A játékban az Alvis Stormer HVM lesz a britek első rakétás légvédelme, emellett a játék legmodernebbje is egyben. A jármű viselkedése nagyon hasonló az FV102 Striker-hez: ugyanaz a mozgékonyság és könnyű páncélzat jellemzi. Ugyanakkor ezúttal a célpontok légi járművek lesznek. Ehhez a Stormer 8 darab rakétaindító csővel, egy lézeres célzórendszerrel és 20 rakétával rendelkezik.

Ahogy a rakéta üzemanyaga elfogy, a robbanófej 3 darab robbanóanyaggal rendelkező leválóköpenyes lövedékre válik szét. Ezen három lövedék becsapódása majd felrobbanása okozza a célpont megsemmisülését. Ugyanakkor típustársaitól eltérően nem rendelkezik közelségi gyújtóval, így a Stormer HVM-nek nem elég a célpont közelébe irányítani a rakétát.

Fun fact: A Stormer HVM jelenleg is szolgálatban áll a Brit Hadseregnél, és a gyártása még mindig folytatódik. Az elkészült példányok száma 151 felett van.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A földi célpontokat ugyanakkor jobb elkerülni, mivel a Stormer magas sziluettjét nehéz lenne elvéteni. Ha nincs más lehetőség, és az ellenség nagyon közel van, könnyen páncélozott járművekkel el tud bánni a Starstreak, sőt az MBT-k oldalpáncélját is képes bizonyos esetekben leküzdeni, de nem ajánljuk, hogy ebből rendszert csinálva páncélvadászként alkalmazzátok a Stormer-t. Inkább tartsátok a célkeresztet az égen!

Elegetek van az idegesítő pilótákból, akik előszeretettel veszik célba a brit tankjaitokat? A Stormer HVM kiválóan alkalmas a válaszcsapásra! Birtokba vehetitek ezt a járművet, és több más társát is a közelgő 1.89 “Imperial Navy” frissítésben. Addig is kövessétek a híreket!


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s