Hírek

Operation Shipyard: MBK Pr.161 (1943) – A sekélyvízi harcicsónak

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Project 161 széria az ostromlott Leningrádban született 1943-ban. Ellenséges torpedónaszádok felderítésére és elpusztítására tervezték, emellett tűztámogatást kellett nyújtania partraszálló csapatok számára. Mind a 20 db ‘Project 161’ példány a szovjet Balti-flotta részeként szolgált, és intenzíven részt vett a Leningrádért folytatott csatákban, valamint az azt követő harcokban.

image
image

A játékban az MBK Pr.161 (1943) egy II. rangú BR 2.3 szovjet prémium páncélcsónak. A harci alkalmazása nyilvánvaló, ha jobban szemügyre vesszük: a fedélzet dugig van pakolva ágyúkkal és géppuskákkal, hogy minden sorozatunk pontos és halálos legyen. A főfegyverzet két 76mm-es ágyúból áll, melyek egy-egy fejlesztett szovjet T-34 toronyban vannak elhelyezve a fedélzet közepén, a kormányosfülke előtt illetve mögött. Ezt kiegészíti egy 37mm-es és egy 45mm-es ágyú valamint 3 db 12.7 mm-es Berezin UB géppuska. (A valóságban felszereltek rá még két 82 mm-es mozsárágyút, a másodlagos fegyverzetek helyett.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az MBK Pr.161 tökéletes tűzerővel és elégséges strapabírással rendelkezik, páncélzata 15 és 30 mm között van, az övpáncélzata 25 mm, ezt később az érzékenyebb helyeken még egy 25 mm-es lemez felhegesztésével erősítették. 158 tonnás tömege túl sok volt a két 1200 lóerős Packard benzinmotornak (tízezrével kapták az amerikaiaktól) így a gyorsasága hagy némi kívánnivalót maga után a 13 csomós (~25 km/h) sebességével. Ez nagy mértékben lekorlátozza a taktikai lehetőségeket, így ne akarj vele nagy bekerítő műveleteket csinálni. Helyette használd ki a fegyverzet nyújtotta előnyöket, és támadj!

Hamarosan érkezik a többi, Operation Shipyard event keretein belül megszerezhető jármű devblogja, ~1 hét múlva pedig maga az event is.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s