Hírek

[“Strategist” event] Merkava Mk. 3D

A Merkava Mk. 3D egy későbbi variánsa a jól ismert izraeli MBT-nek az 1980-as évekből, több más fejlesztés mellett egy új 120 mm-es ágyúval felszerelve. A játékban a “Strategist” nevű összerakós event egyik nyereménye lesz.


Röviden: Továbbfejlesztett Merkava, ami szinte minden tekintetben jobb elődjeinél.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Előnyök

  • Új 120 mm-es ágyú
  • Megnövelt páncélvédelem
  • Fejlesztett mozgékonyság

Hátrányok

  • A mozgékonysága még így is alulmarad a többi top-tier MBT-vel szemben
  • Megnövekedett tömeg

image

Története

Amint megkezdődött a Merkava Mk. 2 gyártása 1983-ban, az izraeli mérnökök nekiláttak az Mk. 3 fejlesztésének. Az Mk. 2 szinte összes tulajdonságát továbbfejlesztették, az ágyút lecserélték az IMI 120 mm MG251-re és plusz páncélzatot kapott.

A Merkava Mk. 3 gyártása a ’80-as évek végén kezdődött, az első példányok 1989 végére értek a csapatokhoz. A termelés egészen 2003-ig folytatódott, körülbelül 650 darab gurult le összesen a gyártósorról. A Merkava Mk. 3 változatai a mai napig szolgálnak az Izraeli Véderőnél.


image

A játékban

A Merkava Mk. 3D hasonlóan az előző változatokhoz az amerikai fába fog kerülni, nem lesz prémium, de azoktól eltérően Tier VII-es lesz.

A legfeltűnőbb újítás a tűzerőnél található, az új 120 mm-es IMI MG251 ágyú sokkal félelmetesebbé teszi a Merkava-t. Alaplőszerei az M325 HEAT-FS illetve az M339 közelségi robbanófejes HE-FS lövedékek. Tier III-mas modifikációként megkapja a játék egyik legerősebb lőszerét, az M322-t, ami a játékban CL3143 néven található meg az olaszoknál, illetve slpprj m/95 néven a svédeknél. A célpontok felkutatásához az elődtől örökölt első generációs hőkamera fog segíteni.Emellett a Merkava Mk. 3D erősített páncélzatot is kapott. A testen csak kis mértékben növelték meg a páncélzatot, a tornyot viszont kompozit elemekkel látták el, amik nagy mértékben növelik a védelmét kémiai lőszerek ellen, kisebb mértékben kinetikus lőszerek ellen.

A megnövekedett tömeget ellensúlyozandó a motor is erősebb lett. Az Mk. 2 963 lóerős AVDS-1790-7A motorját egy 1200 lóerős Continental AVDS-1790-9AR dízelmotorra cserélték. Így hiába a tömegnövekedés, az új motor még gyorsabbá tette azt az elődjénél, sebessége műúton eléri a 60 km/h-t is.

Mindent összevetve a Merkava Mk. 3D egy jelentős előrelépés az elődjeihez képest, ami a játékban is érezhető lesz. Ha az előző két Merkava-nál hiányoltál valamit, az Mk. 3D valószínűleg megfelelő lesz számodra.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A Merkava Mk. 3D a hamarosan induló “Strategist” összeszerelős event négy nyereményének lesz egyike. Az event részleteit a hét folyamán fogjuk megtudni.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: ,

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s