Hírek

VFM Mk. 5: Magánvállalkozás

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A VFM Mk. 5 könnyű harckocsit a brit Vickers cég alkotta meg az amerikai CCV-L program felhasználásával. Hamarosan a játékban is találkozhatunk vele, az 1.103 “New Power” frissítéstől kezdve!


Röviden: Egy könnyű harckocsi az amerikai XM8 alváz és egy 105 mm L7 ágyúval felszerelt Vickers torony egyesítéséből.


Előnyök

  • A neves L7 ágyú kiváló tűzerőt biztosít
  • Megfelelő mozgékonyság

Hátrányok

  • Alig páncélozott

image

Története

1985-ben a brit Vickers és az amerikai FMC cégek ipari szövetséget alapítottak, egy korszerű és költséghatékony könnyű harckocsi tervezésére, azt export piacra szánva. Ehhez az FMC által az amerikai CCV-L (Close Combat Vehicle – Light, közelharci jármű, könnyűsúlyú) programhoz készített XM8 Buford alvázat használták, melyhez a Vickers tervezett egy új tornyot, benne az ROBL L7 ágyú alacsony-visszarúgású változatával.

Az első (és egyetlen) prototípus 1986-ban készült el. Azonban hiába a modern felszerelés, kiváló mobilitás és az aluminium-ötvözetek használatának köszönhető könnyű súly, a VFM Mk. 5 nem tudta felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét.

Ugyan a jármű fejlesztése azóta is folytatódik, Malajzián kívül egyetlen ország sem érdeklődött iránta, és ők is visszaléptek a rendeléstől.


image

A játékban

A játékban a VFM Mk. 5 egy Tier VI-os jármű lesz a brit fejlesztési fában, ám ellentétben a Rooikat-tal, nem kerekes, hanem lánctalpas.

A fegyverzetét egy 105 mm ROBL L7 ágyú adja, melyet már jól ismerhetünk több járműről is. A másodlagos fegyverzet egy 12.7 mm M2 HB és egy párhuzamosított 7.62 mm L8 géppuskából áll.

A könnyű súly eléréséhez a páncélzatot rendkívül vékonyra tervezték. A jármű eleje kapott csak acéllemezeket, mindenhol máshol gyengébb, de könnyebb alumínium-ötvözeteket alkalmaztak. Ebből kifolyólag a páncélzata csak gépágyúk ellen ér valamit, és azok ellen is csak nagyobb távolságból.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Ugyanakkor a könnyű súly pozitívummal is járt, ugyanis tömege a 20 tonnát sem éri el, ami az 560 lóerős motorral együtt egy kiváló 28.3 LE/t teljesítmény-tömeg aránnyal, és ezáltal mozgékonysággal ruházza fel a VFM Mk. 5-t. Végsebessége műúton eléri a 72 km/h-t is.

A VFM Mk. 5 a mozgékonyságát kihasználva tud majd a csatatéren érvényesülni, legtöbb ellenfelét oldalról megsemmisítve. Pár héten belül érkezik az 1.103 “New Power” frissítéssel!


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s