Hírek

Vickers/FMC Mk. 5: Magánvállalkozás

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Vickers/FMC Mk. 5 könnyű harckocsit a brit Vickers cég alkotta meg az amerikai CCV-L program felhasználásával. Hamarosan a játékban is találkozhatunk vele, az 1.103 “New Power” frissítéstől kezdve!


Röviden: Egy könnyű harckocsi az amerikai XM8 alváz és egy 105 mm L7 ágyúval felszerelt Vickers torony egyesítéséből.


Előnyök

  • A neves L7 ágyú kiváló tűzerőt biztosít
  • Megfelelő mozgékonyság

Hátrányok

  • Alig páncélozott

image

Története

1985-ben a brit Vickers és az amerikai FMC cégek ipari szövetséget alapítottak, egy korszerű és költséghatékony könnyű harckocsi tervezésére, azt export piacra szánva. Ehhez az FMC által az amerikai CCV(L) (Close Combat Vehicle (Lightweight), közelharci jármű (könnyűsúlyú)) programhoz készített XM8 alvázat használták, melyhez a Vickers tervezett egy új tornyot, benne az ROBL L7 ágyú alacsony-visszarúgású változatával.

Az első (és egyetlen) prototípus 1986-ban készült el. Azonban hiába a modern felszerelés, kiváló mobilitás és az aluminium-ötvözetek használatának köszönhető könnyű súly, a VFM5 nem tudta felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét.

Ugyan a jármű fejlesztése azóta is folytatódik, Malajzián kívül egyetlen ország sem érdeklődött iránta, és ők is visszaléptek a rendeléstől.


image

A játékban

A játékban a VFM5 egy Tier VI-os jármű lesz a brit fejlesztési fában, ám ellentétben a Rooikat-tal, nem kerekes, hanem lánctalpas.

A fegyverzetét egy 105 mm ROBL L7 ágyú adja, melyet már jól ismerhetünk több járműről is. A másodlagos fegyverzet egy 12.7 mm M2 HB és egy párhuzamosított 7.62 mm L8 géppuskából áll.

A könnyű súly eléréséhez a páncélzatot rendkívül vékonyra tervezték. A jármű eleje kapott csak acéllemezeket, mindenhol máshol gyengébb, de könnyebb alumínium-ötvözeteket alkalmaztak. Ebből kifolyólag a páncélzata csak gépágyúk ellen ér valamit, és azok ellen is csak nagyobb távolságból.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Ugyanakkor a könnyű súly pozitívummal is járt, ugyanis tömege a 20 tonnát sem éri el, ami az 560 lóerős motorral együtt egy kiváló 28.3 LE/t teljesítmény-tömeg aránnyal, és ezáltal mozgékonysággal ruházza fel a VFM5-t. Végsebessége műúton eléri a 72 km/h-t is.

A VFM5 a mozgékonyságát kihasználva tud majd a csatatéren érvényesülni, legtöbb ellenfelét oldalról megsemmisítve. Pár héten belül érkezik az 1.103 “New Power” frissítéssel!


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s