Hírek

Fla.Rak.Rad: Védett zóna

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Egy újabb furcsa szerzet érkezik a játékba az 1.103 “New Power” frissítéssel: Roland légvédelmi rendszer egy MAN teherautóra szerelve!


Előnyök

  • Egyből Roland 3 rakétákkal kezd
  • VT1 rakéta 12 km-es hatótávval

Hátrányok

  • Hatalmas méret
  • Gyenge védelem
  • Rossz mozgékonyság

image

Története

A francia-német Roland légvédelmi rendszert a hadsereg (Heer) inkább lánctalpas alapra helyezte, ebből lett a Marder alvázat használó Fla.Rak.Pz. 1, míg a légierő (Luftwaffe) és a tengerészet (Bundesmarine) inkább kerekes alapot keresett a repterek védelméhez. Az 1980-as évek végén egy MAN 6×6 teherautót választottak az akkor használt Roland 2 alvázául, de ehelyett nem sokkal később a MAN 15t mil gl KAT I A1 (8×8) teherautót fogadták el egyesített parancsnoki járműként.

Az egyik utolsó modernizációs program keretein belül az 1990-es évek elején az akkor használatban lévő Roland 2 és Roland 3 rakéták mellé szerették volna megoldani a francia Crotale légvédelmi rendszer VT1 rakétájának használati lehetőségét is. Azonban ez sosem valósult meg, ehelyett 2005-re mindhárom ágazat kivonta a szolgálatból a Roland légvédelmi rendszert.


image

A játékban

A játékban a Fla.Rak.Rad lesz az új legjobb Tier VII-es német légvédelem. A Fla.Rak.Pz. 1-ről már ismert Roland 3 rakéta mellett a fejlett VT1 rakéta is rendelkezésre fog állni.

A Fla.Rak.Rad alapját egy MAN 8×8 teherautó adja, emiatt elbújni nehezen lehet majd egy ekkora dobozzal. Mivel páncélzat kvázi nincs, minden veszélyt jelent rá, a sebessége szintén nem fog tudni védelmet jelenteni, mivel lassú.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Ami viszont pozitívum, az a fegyverzete, az alap rakéta a már Fla.Rak.Pz. 1-ről ismert Roland 3, viszont kifejleszthető a VT1 rakéta, melynek végsebessége Mach 3.5, akár 35 G túlterheléses fordulót is képes végrehajtani, hatótávja pedig eléri a 12 kilométert. A lőszer-javadalmazás megegyezik a Fla.Rak.Pz. 1-el, 10 darab rakéta áll rendelkezésre. Nincs más fegyverzete a járműnek, de legalább ellátták füstgránátokkal.

A nyolckerekű Fla.Rak.Rad hamarosan érkezik az 1.103 “New Power” frissítéssel!


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s